Pred "tekmo prvenstva" čim prej pozabiti na debakel

RZS

Španci so na zadnji tekmi skupinskega dela svetovnega prvenstva razkrili vse slabosti slovenske izbrane vrste, pred katero je 48 ur časa, da pozabi na visok poraz in se pripravi na tekmo osmine finala proti Rusiji. Za preboj med najboljših osem bo potrebno prikazati bistveno boljšo predstavo.

“Tekmecem lahko samo čestitamo za zasluženo zmago. Nismo jim bili kos, morali bi pokazati več. Zakaj nismo, ne vem, izgledalo je, kot da smo se jih ustrašili. Tekma je zdaj za nami, čez dva dni nas čaka morda najbolj pomemben dvoboj na svetovnem prvenstvu. Vanj moramo iti s trezno glavo in narediti vse, da se uvrstimo v četrtfinale,” je po hudem porazu proti ŠpanijiBlaž Janc ostal odločen. Slovencem kaj drugega niti ne preostane, saj imajo po visokem porazu z desetimi zadetki le 48 ur časa za pripravo na tekmo osmine finala proti Rusiji, ki bo v soboto ob 20:45 v Parizu.

“V tekmo smo vstopili z veliko motiva in želje po zmagi, vendar smo zdržali le prvih dvajset minut, nato pa je prišlo do nekakšnega razpada sistema. Ne spomnim se, da bi kdaj pod vodstvom selektorja Veselina Vujovića v prvem polčasu prejeli 18 golov. Španci so bili danes preprosto boljši, mi pa moramo čim prej pozabiti na to tekmo. Vemo, da nas v osmini finala zdaj čaka Rusija, za nas ni še prav nič izgubljenega in v soboto bomo vsekakor šli na zmago,” tudi Gašper Marguč izpostavlja, kaj je edini cilj pred sobotnim obračunom.

Tudi vratar Urban Lesjak ne beži od odgovornosti in se zaveda, da bo potrebno za preboj med osem najboljših pokazati veliko več, kot proti furiji: “Nismo se držali igre, za katero smo se dogovorili. Špancem je stekel protinapad in polprotinapad, na ta način smo prejeli preveč golov. Najbolj kratek odgovor za našo igro je, da nismo bili pravi. Zdaj je pred nami 48 ur, da pozabimo na to tekmo in da se pripravimo na Ruse. Od tega trenutka je to naša edina misel.”