Huronskih pet minut prineslo četrtfinale

Instagram

Slovenska rokometna reprezentanca je v osmini finala svetovnega prvenstva v rokometu z odličnim drugim polčasom ugnala Ruse. Varovanci Veselina Vujovića so slavili z 32:26.

V prvem polčasu slovenski reprezentantje niso bili tako zelo učinkoviti. Z Rusi so se izmenjevali v vodstvu, na odmor pa odšli v zaostanku za dva gola 13:15.

Drugi polčas je pokazal povsem drugačno sliko in skoraj popolno igro naših rokometašev. Zmagovalca je odločilo fantastičnih pet minut od 37. do 42. minute, ko so Slovenci najprej izenačili, nato pa z delnim izidom 5:0 pobegnili na 23:18.

Rusi niso našli zdravila za slovenski napad, tudi v obrambi so se naši izkazali in nasprotnikom so začeli popuščati živci, tako da so pri 24:20 zaradi prekrška in ugovarjanja dobili štiri minute izključitve. Gašper Marguč je povišal na +5, igralec tekme Darko Cingesar pa s svojim šestim golom v 48. minuti na +6 (26:20). 

Že nekaj minut pred koncem je postalo jasno, da med najboljših osem zasluženo potuje Slovenija. Končni izid: 32:26! V četrtfinalu Slovenijo čaka zmagovalec jutrišnjega dvoboja med Nemčijo in Katarjem.

Začetek tekme je bil malce nervozen, poznalo se je, da se nismo dogovorili načrta v napadu. Bomo videli, če bo Nemcem uspelo. Prišel je čas, da enkrat premagamo tudi takšnega favoriziranega tekmeca. S takim drugim polčasom od danes, nam to lahko uspe,” je po tekmi povedal Cingesar.

V drugem polčasu smo odigrali hitro, čvrsto v obrambi in tekmo mirno pripeljali do konca. Ne bomo se kar tako predali. Nemci so favoriti, skušali bomo zmagati,” je tekmeca že kar določil Kavtičnik.

Preostali trije današnji izidi:
NORVEŠKA – Makedonija 34:24 (12:10)
FRANCIJA – Islandija 31:25 (14:13)
ŠPANIJA – Brazilija 28:27 (12:9)