Vujović: Zmaga proti Nemčiji bi bila lepa nagrada

Getty Images

Slovenski rokometaši so včeraj v osmini finala svetovnega prvenstva prepričljivo izločili Rusijo in se uvrstili v četrt finale, kjer jih se bodo najverjetneje pomerili z neugodnimi Nemci.

Odločitev o tem kdo bo nasprotnik Slovenije v četrt finalu bo padla danes zvečer, ko si bosta nasproti stala Nemčija in Katar. Nemci so veliki favoriti, dobili so tudi vseh pet tekem v skupinskem delu, kjer so imeli gol razliko kar +52. Slovenci na veliki turnirjih še nikoli niso premagali Nemčije, le enkrat se je tekma končala z remijem.

Selektor Slovenije Veselin Vujović obljublja temeljito pripravo na naslednjega nasprotnika: “Veseli me, da po zmagi nad Rusijo v naši garderobi ni bilo opaziti prav nobene evforije. Tekmo smo dobili, prebili smo se med osem najboljših reprezentanc na svetu, kar smo si tudi zaslužili s svojo kakovostjo. Po visokem porazu s Španci nismo veliko jokali, na naslednjo tekmo se bomo temeljito pripravili. Z naše strani bi bilo prav neumno, če bi se zadovoljili z uvrstitvijo v četrtfinale.”

Po tekmi so bili dobro razpoloženi tudi igralci. Prav vsi so prepričani, da jih v naslednjem krogu čakajo Nemci. Optimistično je v četrt finale zrl krožni napadalec Matej Gaber: “Menim, da smo v vzponu. Na tekmi z Rusijo, predvsem to velja za našo predstavo v drugem polčasu, smo dokazali, da smo prava in močna ekipa in ne vidim razlogov, da ne bi premagali še Nemcev.” Gašper Marguč, krilni igralec, pa je dodal: “Osnovni cilj smo izpolnili, a četrtfinalna tekma je le ena tekma, na njej se lahko zgodi marsikaj. Morda pa je prišel čas, da na velikem tekmovanju pade tudi Nemčija.”

Eden izmed najboljših posameznikov na včerajšnji tekmi z Rusi je bil Marko Bezjak, ki Nemce dobro pozna, saj igra za nemški Magdeburg. Tudi Ormožan je prepričan, da bodo prav Nemci nasprotniki Slovencev v četrtfinalu: “Nemci nam ne ležijo, niti sam ne vem, kdaj smo jih nazadnje premagali. Na vsaki tekmi so priložnosti in mi gremo v četrtfinale po zmago. Le zakaj bi se morali zadovoljiti z uvrstitvijo med osem, naredili bomo vse, da se prebijemo v polfinale.”