Norveška kot prva v polfinale svetovnega prvenstva

Rokomet ostalo 24. Jan 201718:42 > 18:46
Getta Image/ David Ramos

Norvežani so prvi polfinalisti svetovnega prvenstva v rokometu v Franciji, potem ko so na uvodni četrtfinalni tekmi v Albertvillu z 31:28 premagali Madžare. Norveški nasprotnik v polfinalu bo zmagovalec obračuna med Španijo in Hrvaško.

Getta Image/ David Ramos

Madžari, ki so v osmini finala nekoliko presenetljivo izločili aktualne olimpijske prvake Dance, so bili tokrat v obračunu z drugo skandinavsko ekipo vendarle prekratki. Norvežani so že na samem začetku demonstrirali svojo surovo moč in v 6. minuti tekme po krasnem zadetku Kristiana Bjornsena ušli na prednost petih zadetkov (6:1). Na odmor so šli Norvežani s kar sedmimi zadetki prednosti (17:10).

Tudi v drugem polčasu Madžari niso bili sposobni loviti ritma svojega nasprotnika, v 45. minuti pa je bilo tako že +10 za Norvžane (26:16). Ob koncu tekme so sicer naši vzhodni sosedje uspeli svoj poraz kar precej ublažiti, ko so z delnim izidom 6:2 prišli do 25:30 tri minute pred koncem, a dvomov o tem, kdo bo šel v boj za medalje,ni bilo. Na koncu je bilo na semaforju 28:31.

Za Norvežane je Espen Lie Hansen dosegel šest golov, po pet pa sta jih dodala še Robin Kent Sonnesen in Sander Sagosen. Pri Madžarih je bil z 11 zadetki najbolj učinkovit Gabor Csaszar.

V torkovih večernih urah bodo na sporedu še preostala tri četrtfinalna srečanja.