Rokometašice na Japonsko že prej

RZS/Twitter

Slovensko žensko člansko rokometno reprezentanco konec tega meseca, natančneje v soboto, 30. novembra, ob 18.00 po lokalnem času čaka uvodna tekma svetovnega prvenstva, ki ga letos gosti Japonska.

Izbranke selektorja Uroša Bregarja se bodo v deželo vzhajajočega sonca odpravile že 11 dni prej. Po zboru v Mariboru bodo namreč 19. novembra odletele proti Tokiu, kjer bodo ob treningih in sila pomembnem prilagajanju na drugačne razmere in časovno razliko odigrale tri pripravljalne tekme. Tekmice Slovenk bodo ob gostiteljicah svetovnega prvenstva na pripravljalnem turnirju, ki bo potekal na prizorišču prihodnjih poletnih olimpijskih iger, še reprezentantke Brazilije in Francije.

Po opravljeni aklimatizaciji in omenjenih pripravljalnih dvobojih bodo naše štiri dni posvetile treningom, dan pred začetno tekmo SP proti Nizozemski pa se iz Tokia odpravile v več kot 1000 km oddaljeno mesto Kumamoto ter tam v večernih urah spoznale dvorano, v kateri se bodo skušale prebiti med tri najboljše v skupini ter s tem v drugi del tekmovanja najboljših reprezentanc sveta.

Slovenke, ki bodo pred odhodom na Japonsko medijem na novinarski konferenci na voljo v ponedeljek, 18. novembra, v mariborskem hotelu Betnava, se bodo na SP v skupini A po vrsti pomerile z Nizozemsko, Norveško, Angolo, Kubo in Srbijo.