Oglasil se je "Vujo" in povedal kaj ga je zmotilo

Rokomet ostalo 26. Nov 201920:25 > 20:28
Foto: Getty Images

Trener Zagreba in (zaenkrat) selektor slovenske rokometne reprezentance Veselin Vujović je dejal, da njegove besede med tekmo proti moštvu Meshkov Brest niso bile primerne. Dodal pa je tudi, da ne more razumeti igralčevega vedenja.

Alex Grimm/Bongarts/Getty Images

Nekdanji izvrstni rokometaš je med minuto odmora kričal na Slovenca Aleksa Vlaha. Vujović mu je dejal “naj umre” in da naj ga “ne gleda več”. 

“Vlah je moj najljubši igralec. Skupaj sva začela pri Kopru. Pred tekmo sem mu dejal, da zgreši 100% priložnosti. Dva napada pred tisto minuto odmora sem mu rekel, da naj se malo več premika, ker izgleda kot, da je mrtev. Ko sem zahteval minuto odmora pa sem mu logično dejal, da naj kar umre. V ekipi vedo, da znam povedati karkoli in vse. Toda vedo tudi, da ne želim nikomur slabo,” je povedal Vujović in dodal: 

“Beseda ni bila primerna toda to sem rekel namerno. Vlah je imel slabo statistiko tako proti Celju kot tudi proti Meshkovu. Želel sem videti njegovo reakcijo. Ne more po tekmi, ki smo jo izgubili na glavi imeti slušalke in pisati sporočila. Kot da bi zmagali za 10 golov. To me zmeša. Nisem videl, da bi mu bilo karkoli žal.”

Po poročanju časnika Delo Veselin Vujović ne bo vodil slovenskih rokometašev na bližnjem evropskem prvenstvu