Krimovke izgubile proti prvakinjam iz Bukarešte

Getty Image

Rokometašice Krima Mercatorja so v 2. krogu glavnega dela lige prvakinj doma izgubile proti CSM Bukarešti z 21:24 (9:14). S 24:21 so bile boljše evropske prvakinje iz Bukarešte. Krimovke naslednja preizkušnja v tem tekmovanju zdaj čaka prihodnjo soboto na Danskem proti Midtjyllandu.

Facebook

Gostje so odlično odprle tekmo in povedle s 5:0, tako da je moral trener domačih Uroš Bregar kmalu vzeti minuto odmora. Romunke se vseeno niso ustavile in so nadaljevale raznovrstno igro v napadu. Po golu Maja Mehmedović v 18. minuti so vodile že z 11:4. V končnici so Ljubljančanke le uspele zmanjšati zaostanek, semafor je ob polčasu kazal 14:9.

Krimovke so na začetku drugega dela znižale na 14:11, potem ko je zadela Aneta Benko. Z nekaj obrambami se je izkazala tudi vratarka Amra Pandžić. V 49. minuti po golu Vesne Milanović Litre so se približale samo na tri zadetke zaostanka (17:20), v naslednjem napadu pa so evropske prvakinje zapravile žogo in po novem zadetku Milanović Litrejeve so bile domačinke še bližje: 18:20.

A to je bil račun brez krčmarja, saj s so Romunke nato ušle na 22:19. Vseh upov Krima je bilo konec dobri dve minuti pred koncem, ko je Bukarešta z igralko več povedla s 23:20. Končni rezultat je bil tako 24:21 za Bukarešto.