Vranješ: Izziv sem sprejel, ker vidim veliko potenciala

RZS/Twitter

V petek se je slovenski javnosti premierno predstavil nov selektor rokometne reprezentance Ljubomir Vranješ.

Nekdanji švedski reprezentant je na predstavitveni novinarski konferenci v Zrečah za uvod povedal: “Mislim, da imam vse potrebno za vodenje Slovenije. Mislim, da mi ustreza.

Čaka nas veliko dela. A vidim pripravljenost za trdo delo na vseh straneh. Igralci so motivirani. Vsaj tako jim vidim v očeh. Reprezentanca ima velik potencial za rast, zato sem se tudi odločil, da sprejmem ta izziv. Vidim, kaj bi se dalo napraviti s temi igralci. Imam veliko voljo in motiv,” dodaja 46-letnik, ki je v Zreče prispel v petek opoldne. Vranješ je še v četrtek vodil svoj Kristianstad na tekmi švedskega prvenstva.

Novi slovenski selektor se ne pritožuje nad dejstvom, da časa za priprave ni veliko, se pa strinja, da ga čaka težko delo: “Tudi če bi imel veliko časa, ne bi bilo lahko. Včasih je bolje imeti manj časa. Imamo igralce, ki imajo veliko volje. Brez nje ne moremo nič. Skupaj s s strokovnim štabom in igralci bom poskušal v teh osmih dneh nekaj napraviti.

Slovenija se bo na januarskem evropskem prvenstvu v prvem delu pomerila s Poljsko, Švedsko in Švico. Iz skupine, ki jo bo gostil Göteborg bosta napredovali najboljši dve reprezentanci.