Zarabec: Izgovorov ni, tukaj smo, da nekaj osvojimo

RZS/Facebook

V četrtek se je v Zrečah znova zbrala moška članska reprezentanca in vstopila v sklepne priprave pred evropskim prvenstvom, ki se začenja prihodnji petek. Izbrance selektorja Ljubomirja Vranješa pred tem ta konec tedna v Slovenj Gradcu in Trbovljah čakata tudi pripravljalna preizkusa.

Na začetku drugega dela priprav pod Roglo so se izbrani vrsti pridružili še Dean Bombač, Nejc Cehte, Urban Lesjak, Urh Kastelic in Miha Zarabec. Omenjena peterica je po dogovoru z vodstvom reprezentance prvi ciklus zavoljo klubskih in osebnih obveznosti izpustila. Šest dni pred odhodom na Švedsko, ki bo letos ob Norveški in Avstriji gostila prvenstvo stare celine, reprezentanca šteje 20 rokometašev, v Skandinavijo jih bo odpotovalo 16.

Že dan po vnovičnem zboru slovensko vrsto čaka prvi preizkus znanja. V Slovenj Gradcu se bo pomerila s tekmeci iz Severne Makedonije (19:00), dan kasneje pa jo v Trbovljah v dvorani Polaj čaka še tekma s Črnogorci (17:30).

V švedski Göteborg, kjer bo Slovenija začela nastope na svojem 12. evropskem prvenstvu, se bo Slovenija podala 8. januarja. Uvodni obračun v skupini F jo čaka dva dni za tem, ko se bo v dvorani Scandinavium pomerila s Poljsko. V nedeljo 12. januarja sledi obračun s gostitelji Švedi, dva dni za tem pa še s Švicarji. Vse tekme se bodo začele ob 18.15. V drugi del tekmovanja, ki bo potekalo v dobrih 250 kilometrov južno oddaljenem mestu Malmö, bosta napredovali najboljši reprezentanci skupine.

Miha Zarabec, slovenski reprezentant:
Ko prihajaš domov se vedno najde dodatna energija. Vsi smo na priprave prišli pozitivni, z veliko pozitivne energije, ne glede na to, koliko je kdo utrujen zaradi klubskih obveznosti. Konec koncev smo v reprezentanci zato, da nekaj osvojimo. Izgovorov ni. Želim si, da bi vsi ostali zdravi in svoje delo opravili tako, kot se od nas pričakuje.”

Urban Lesjak, slovenski reprezentant:
Dva dneva za obisk družine in prijateljev sta hitro minila. Čim prej sem si želel priti v Zreče in začeti sklepne priprave pred evropskim prvenstvom. Veselimo se že prve tekme, saj je vsaka pokazatelj nečesa novega. V Slovenj Gradcu in Trbovljah se bodo že mogli videti novi obrisi igre.”