Slovenija prvič poražena, v Malmöju slavili Madžari

Reuters

Slovenski rokometaši so peti tekmi evropskega prvenstva doživeli prvi poraz. V Malmöju je z 29:28 slavila Madžarska, ki je do zmage prišla po preobratu v drugem polčasu.

Prvi polčas je bil s strani naših reprezentantov sijajen. Selektor Ljubomir Vranješ je svoje izbrance dobro pripravil na nasprotnika, ki ni imel odgovora na igro Slovenije. Na začetku tekme je bil zelo razigran Borut Mačkovšek, odlično pa je igral tudi Miha Zarabec. Slovenija je na odmor odšla s prednostjo 16:13.

Že uvodne minute drugega polčasa so nakazale, da se je slovenskemu napadu zaustavilo, preveč napak pa se je začelo pojavljati tudi v obrambi. Madžari so s spremebo taktike hitro izničili zaostanek, nato pa poskrbeli tudi za popoln preobrat. V vratih Madžarov se je nato razbranil še Roland Mikler in Slovenija je bila v težkem položaju. Naši fantje so se sicer po zaostanku z 18:21 vrnili v obračun, 45 sekund pred koncem pa je Jure Dolenec s 7-metrovke zadel za 28:29. Madžari napada niso zapravili in žogo zadržali vse do zvoka sirene ter se razveselili velike zmage.

Igralec tekme je bil Bence Banhidi, ki je dosegel kar devet golov, enega manj pa je v dresu Slovenije dosegel Dolenec.