Zoran Jovičić: Čaka nas pravi derbi

Rokomet ostalo 28. Jan 202018:03 > 18:12
RK Celje Pivovarna Laško

Po reprezentančnem premoru se na igrišče vrača slovenska prvoligaška smetana.

Na derbiju v Velenju se bo domačemu Gorenju na zaostali tekmi 15. kroga zoperstavila zasedba Rika Ribnice. Slednja je trenutno drugouvrščena ekipa Lige NLB in ima pred tekmeci iz Šaleške doline, ki se nahajajo mesto za njimi, pet točk naskoka.

Trener Gorenja, Zoran Jovičić je pred tekmo dejal: “V januarskem pripravljalnem obdobju smo odigrali tri prijateljske tekme. Imeli smo nekaj težav s poškodbami, nekaj igralcev je manjkalo zaradi reprezentančnih obveznosti, ampak načeloma mislim, da delujemo na zelo solidnem nivoju. Res je, da vedno pravim, da prijateljske tekme so eno poglavje, prave tekme pa drugo. Tako, da vse to jemljemo z rezervo in gremo v tekmo z Riko Ribnico iz čiste ničle in maksimalno osredotočeni. Čaka nas pravi derbi, vemo, da so tekmeci pet točk pred nami, zato moramo res narediti vse, da odigramo eno dobro tekmo in da dokažemo, da smo v Velenju nepremagljivi.”

Svoje pa je povedal tudi Damjan Škaper, trener Rika Ribnice: “Ta tekma z Gorenjem Velenjem je za nas ena najpomembnejših v tej sezoni. V tem trenutku nekateri posamezniki še potrebujejo nekaj treninga in piljenja forme. To moramo do tekme izboljšati. Gorenje ima prednost domačega terena, vendar naš cilj na tej tekmi je, da odigramo v obrambi fanatično dobro in mirno ter pametno v napadu.”