Ormožani zajezili Krko, do zmag tudi Celje in Ribnica

Twitter/RK Celje PL

V soboto se je s tremi tekmami nadaljeval 16. krog Lige NLB. Pomembno zmago so na domačem parketu zabeležili Ormožani, ki so bili po napeti tekmi z 29:28 boljši od novomeške Krke. Novih zmag sta se razveselili še zasedbi Celja Pivovarne Laško in Rika Ribnice.

Celjski rokometaši tudi po malo manj kot dvomesečnem premoru zaradi nedavnega evropskega prvenstva v Avstriji ter na Švedskem in Norveškem nadaljujejo svoj zmagoviti pohod na domačem prizorišču. Na današnjem obračunu so zanesljivo opravili z Mariborčani in dokazali, da v naporen teden – najprej bodo v sredo gostovali v Velenju, konec tedna pa gostili še zvezdniške Parižane v okviru Lige prvakov – vstopajo v dobri pripravljenosti.

Varovanci domačega trenerja Tomaža Ocvirka so temelje za novo zmago postavili v prvi polovici dvoboja in si že v 22. minuti – po delnem izidu 3:0 – priigrali pet golov prednosti (11:6). V začetku drugega polčasa so še bolj povečali frekvenco svojih obratov, po sedmih minutah tekmecem ušli na osem golov (19:11), do konca tekme pa so si nekajkrat priigrali 12 golov prednosti (28:16, 29:17, 30:18).

V celjski ekipi je bil najbolj učinkovit Jan Grebenc, v mariborski Adrian Miličević, oba sta dosegla po šest golov. Celjani bodo v prihodnjem krogu v sredo, 5. februarja gostovali v Velenju, Mariborčani pa bodo v soboto, 8. februarja gostili Jeruzalem Ormož.

Drugouvrščeni Ribničani so v obračunu z zadnjeuvrščenimi tekmeci iz Izole zanesljivo osvojili nov par točk. Za vodilnimi Celjani zaostajajo pet, pred tretjeuvrščenimi Velenjčani, ki bodo v nedeljo gostovali v Kopru, pa imajo prav toliko točk prednosti. Rokometaši iz dežele suhe robe so resno in odgovorno opravili svoj posel ter bili od prve do zadnje minute absolutni gospodarji domačega parketa. Že po polovici tekme je njihova prednost znašala sedem golov (16:9), tako da je bil drugi polčas zgolj stvar rutine.

V domači zasedbi je bil najbolj učinkovit Rok Setnikar z osmimi goli, v gostujoči pa sta Spasoje Gačević in Marko Nikolić dosegla po pet zadetkov. Ribniška zasedba bo v prihodnjem krogu gostovala v Kopru, izolska pa v Dobovi. Obe tekmi bosta v soboto, 8. februarja.

V najbolj razburljivem sobotnem obračunu 16. kroga Lige NLB so se Ormožani po hudem in enakovrednem boju veselili tesne zmage nad Novomeščani in po nepopolnem krogu napredovali v zgornjo polovico prvenstvene lestvice.

Obračun ekip iz srednjega dela lestvice – med njima je bila pred današnjo tekma razlika štiri točke – je bil po pričakovanju izjemno izenačen. V 58. minuti so imeli gostitelji le gol prednosti (28:27), v zadnji slabi dve minuti pa so golu Davida Bogadija vstopili s prednostjo 29:27. A trdoživi Dolenjci se niso predali, po zadetku Jake Jakšeta so Ormožanom znova zadihali za ovratnik (29:28), za neodločen izid pa jim je zavoljo zrele predstave domačih rokometašev zmanjkalo časa.

V domači ekipi je bil najbolj učinkovit Bojan Čudič, ki je kar osem od skupno devetih golov dosegel po izvajanju sedemmetrovk, medtem ko je Rok Žuran vseh svojih sedem zadetkov dosegel iz igre. V gostujoči zasedbi je Jernej Avsec dosegel sedem golov.

Ormoška ekipa bo v prihodnjem krogu gostovala v Mariboru, novomeška pa bo gostila Slovenj Gradec. Obe tekmi bosta v soboto, 8. februarja.