Krimovke so doma morale priznati premoč Brestu

Facebook

Rokometašice Krima Mercatorja so na prvi domači tekmi glavnega dela evropske Delo EHF Lige prvakinj pokazale pravi obraz. Francoske nasprotnice iz Bresta, ki so ene glavnih favoritinj za evropski tron, so se za zmago morale precej potruditi (25:29).

Začetek tekme je nakazal, da je pred mlado Krimovo zasedbo, ki se iz tekme v tekmo bori s številnimi poškodbami, težka ura rokometa. Francozinje so ušle na 0:3, a po dobrih petih minutah igre je steklo tudi Tigricam. Francozinje so večino prvega polčasa držale prednost štirih ali petih zadetkov, kaj več jim je preprečila danes odlična Maja Vojnovič, ki je skupaj zbrala 11 obramb.
Nataša Ljepoja je z zadetkom v zadnjih trenutkih prvega polčasa (12:16) dodatno predramila svojo ekipo, ki je v drugi polčas vstopila izjemno. V dobri minuti so tako Marinna Rebičova, Alja Varagić in Tamara Mavsar, ki se je ekipi pridružila zaradi poškodbe kapetanke Polone Barič, poskrbele, da se je razlika stopila na le zadetek (15:16). Individualna kvaliteta na čelu z natačno strelko Ano Gros, ki je za francosko ekipo zbrala 10 zadetkov, je v nadaljevanju Brestu vendarle prinesla nekoliko mirnejši zaključek.
Ljubljanske rokometašice v pred krajšim evropskim premorom čaka še gostovanje pri črnogorski Budućnosti. V novozgrajeni Bemax Areni se bodo na tretji tekmi med 12 najbolšimi evropski ekipami pomerile v soboto, 5. februarja, ob 19. uri.
RK KRIM MERCATOR : BREST BRETAGNE HANDBALL 25:29 (12:16)
Krim Mercator: Vojnovič (11 obramb), Mamić (1 obramba), Kojić 1, Bon Brzin, Klobučar, Abina, Žabjek 2, Rebičova 1, van Kreij 4, Klemenčič, Zulić 3, Ljepoja 3, Varagić 5 (4), Vučko, Snopova 2, Mavsar 4.
Brest Bretagne: Quiniou 3 obrambe, Toft 13 obramb; Mauny 1, Tissier 1, Gros 10, Kobylinska 2, Gullden, Lassource 5, Minevskaja, Fofana, Niakate 5, Pop-Lazić, Foppa 2, Coatanea 2, Jarrige, Mangue Gonzalez 1.