Celjanom po odlični borbi spet malo zmanjkalo do uspeha

Rokomet ostalo 26. Feb 202021:36 > 21:41
RK Celje Pivovarna Laško

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so danes v gosteh, po zelo izenačeni borbi, v končnici doživeli poraz, po katerem morajo čakati nedeljo in tekmo med Parizom in Zagrebom, kjer slednji ne sme zmagati, da bi celjski rokometaši napredovali v izločilne boje.

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so danes v gosteh odigrali tekmo zadnjega, 14. kroga Velux EHF Lige prvakov v rednem delu tekmovanja. Nasproti jim je stala zasedba aktualnega nemškega prvaka SG Flensburg-Handewitta, ki je po zelo izenačeni borbi, povsem v končnici prišel do zmage, po kateri morajo Celjani čakati nedeljo in tekmo med Parizom in Zagrebom, kjer slednji ne sme zmagati, da bi celjski rokometaši napredovali.

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so pogumno začeli tekmo v Flensburgu in domačinom, ki so bili prepričani v zmago brez težav, v uvodni tretjini tekme povzročali veliko težav. Celjani so na severu Nemčije uvodoma povedli z 1:2 in 2:3, tudi v nadaljevanju pa ves čas odlično parirali Flensburgu, ki je pobudo prevzel s pomočjo obramb Burića (5 obramb v prvem polčasu) in zadetkov Golle. Slednji je do rezultata 7:5 v 12. minuti, dosegle kar šest zadetkov za domače. Vendar kljub temu so celjski rokometaši ostali mirni in tudi v nadaljevanju izpolnjevali naloge ter zelo dobro delovali tako v napadu, kot tudi obrambi, kjer pa je začel blesteti tudi Ferlin (8 obramb v prvem delu) in gostje so se s pomočjo njegovih obramb približali. Ko je Ocvirk posegel po menjavah, vstopili so Silva, Cokan, Kodrin in Poteko, so ti nadaljevali odlično delo predhodnikov, ki bi z nekaj manj napakami, lahko tudi vodili. Po novih obrambah Ferlina in zadetkih Kodrina ter Cokana, so Celjani v 18. minuti izenačili na 8, Flensburg pa je zahteval minuto odmora. Po tej bi Šarac lahko goste v vodstvo, a je domače rešila vratnica, ti pa so nato to izkoristili in znova povedli. Prednost so držali do 26. minute, ko je danes odlični Cokan z dvema zaporednima zadetkoma znova izenačil, a popolnega preobrata znova ni bilo. Celjani so v napadu naredili dve zaporedni napaki, Nemci pa so to izkoristili in z najvišjo prednostjo na tekmi odšli na odmor.

Drugi del so domači začeli z igralcem manj, saj je bil tik pred koncem izključen Sogard, a Burić je najprej obranil strel Šarcu, slednji pa je nato po ukradeni žogi, zgrešil na prazna vrata, Flensburg pa je z zadetkom prišel do najvišje prednosti na tekmi (16:12). A podobno kot v prvem delu, se Celjani tudi v nadaljevanju niso predajali. Ocvirk je Šarcu, ki je igral ves prvi del, namenil počitek in v igro poslal Grebenca, Grošelj pa je takoj znižal rezultat. Celjski rokometaši so se še naprej odlično borili, edini element, kjer so bilo domači resnično odlični, pa so bile podaje na krožnega napadalca, oziroma krila, ki so vtekala na to mesto. Teh zadetkov je bilo res veliko, a ko so Celjani prostor zaprli, so se domači znašli v težavah. Tako so gostje ves čas lovili rezultat, kakšna napaka preveč pa jih je stala, da se niso Flensburgu povsem približali. Z borbo so uspeli to nekako nadomeščati in po dveh obrambah Ferlina, je Grošelj s svojim petim zadetkom rezultat poravnal na 23, ko je bilo do konca še 11 minut. Gostje so imeli priložnost, da preobrnejo rezultat in znova na tekmi povedejo, a so žal izgubili žogo, Flensburg pa to kaznoval. Kaznoval je tudi naslednjo napako v napadu ter izkoristil izključitev Makuca, tako da so Nemci znova povedli za tri (26:23), po izgubljeni žogi Silve pa je bilo že 27:23 in zmagovalec odločen. Ocvirk je poizkusil še z minuto odmora, a časa ni bilo več dovolj in nemški prvak se je lahko veselil dveh točk. Sedaj bodo celjski rokometaši morali čakati do nedelje, ko v Parizu igra Zagreb. Ta bi se namreč z zmago lahko zavihtel pred njih, a seveda si v mestu ob Savinji vsi želijo, da se to ne zgodi, kakšen bo razplet pa bo znano v nedeljo zvečer.

SG Flensburg-Handewitt 29:26 RK Celje Pivovarna Laško (15:12)

RK Celje Pivovarna Laško: Vujovič, Ferlin 13 obramb; Cokan 6, Razgor 6/3, Šarac 2, Grošelj 5, Poteko, Žabič, Silva 1, Kodrin 1, Horžen 1, Grebenc 3, Makuc, Leban 1, Novak; trener Tomaž Ocvirk