Celjani v osmini finala LP proti poljskemu Kielcu

RK Celje Pivovarna Laško

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so se uvrstili v izločilne boje Lige prvakov, kjer se bodo pomerili s poljskimi Kielcami. Vstopnice so že v prodaji, več informacij pa spodaj

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so se v svoji 25. sezoni nastopanja v ligi prvakov, znova uvrstil v izločilne boje tega tekmovanja. V skupini A Lige prvakov so zasedli šesto mesto in se bodo v osmini finala pomeril s poljskimi PGE Vive Kielce, kjer nastopa kar nekaj nekdanjih Celjanov. To so Blaž Janc, Dani Dujshebaev, Branko Vujović, pomočnik trenerja pa je Uroš Zorman. Obeta se torej izjemen spektakel proti ekipi, ki je v skupini B zasedla tretje mesto za Kielom in Veszpremom ter pred Montpellierjem, Portom in Vardarjem.

Celjani imajo sicer s Kielcami dobre izkušnje, premagati so jih uspeli tudi v že spremenjenih pogojih v zadnjih letih, ko so bili Poljaki izraziti favoriti. Ekipi sta se namreč nazadnje pomerili v skupinskem delu v sezoni 2017/2018, ko sta obe ekipi zmagali na domačem igrišču, po gol razliki (ta bi lahko odločala v letošnjem obračunu) pa bi bili Poljaki boljši za dva zadetka. V skupnem sicer vodijo Celjani in to kar s 6:2 v zmagah in čeprav so absolutni favoriti tega dvoboja Poljaki, pa bodo imeli slednji vsaj malce v mislih tudi to skupno statistiko.

Prva tekma bo v dvorani Zlatorog in sicer 21. marca, ob 19. uri.