Spominja na Ivana Balića, želi ga Barcelona

Rokomet ostalo 3. Apr 202010:26 > 10:33
RK Celje Pivovarna Laško Facebook

V Sloveniji rokometnih talentov nikoli ni manjkalo. Naslednji, ki je pripravljen stopiti na veliki oder, je član Celja Domen Makuc. Za njegove usluge se resno zanima Barcelona.

Domen Makuc si je zaradi stila igre, domišljije v igri in lucidnosti prislužil primerjave s hrvaškim rokometnim Mozzartom Ivanom Balićem (tudi na hrbtu tako kot Balić nosi številko 34). Leta 2000 rojeni rokometaš igra na položaju srednjega zunanjega. Aktualna sezona, ki je prekinjena (v Sloveniji pa tudi že končana) zaradi epidemije koronavirusa, je bila za Makuca že tretja, v kateri je v dresu Celja igral in zabijal v rokometni Ligi prvakov.

Pri 20-letih je očitno napočil čas za korak naprej. Po poročanju Handball-Planet Makuca čaka odhod v Barcelono, najtrofejnejši klub v zgodovini rokometa. Če se bo vse razpletlo po pričakovanjih, se bo Makuc v Kataloniji za minute na svojem igralnem položaju boril s hrvaškim reprezentantom Luko Cindrićem in Islandcem Aronom Palmarssonom, medtem ko naj bi legendarni Raul Entrerrios v bližnji prihodnosti napovedal konec kariere.