Celjani slavili v Slovenj Gradcu, drama v Ljubljani

RK Celje Pivovarna Laško Facebook

Zaključen je 2. krog Lige NLB, ki je v sobotnem delu znova postregel z dramatičnimi razpleti. Zasedba Izole je šele po izteku igralnega časa na gostovanju pri Ljubljani izvlekla točko, zanimivo je bilo tudi na Koroškem, kjer so aktualne prvake iz Celja izjemno namučili rokometaši Slovenj Gradca.

Povezano

Državni prvaki iz Celja so po gromozanskih težavah dosegli drugo zmago v državnem prvenstvu. Po zanesljivi domači uvodni zmagi nad LL Grosistom Slovanom so drugi par točk osvojili po hudem boju na Koroškem, odpor žilavih gostiteljev pa so strli šele v končnici tekme. Izbranci gostujočega trenerja Tomaža Ocvirka so že po petnajstih minutah igre vodili z 9:3, najvišjo prednost pa so si priigrali v 20. (13:6) in 29. minuti (18:11). Kazalo je, da bodo rutinirano opravili svoje delo, a ni bilo tako. V drugem polčasu so zaigrali zelo neresno, kar so gostitelji izkoristili in se jim najprej približali na štiri gole (14:18), v 44. minuti pa jih tudi ujeli in izenačili na 20:20. Do 59. minute je bila tekma povsem izenačena (26:26), v končnici tekme pa sta Kristjan Horžen z dvema goloma in Domen Novak z enim zadetkom preprečila blamažo celjske ekipe v Slovenj Gradcu. V gostujoči ekipi sta bila najbolj učinkovita Josip Šarac in Novak s sedmi goli, v domači pa sta Vid Levc in Nemanja Živković dosegla po štiri gole. Celjska ekipa bo v prihodnjem krogu gostila Urbanscape Loko, zasedba iz Slovenj Gradca pa bo gostovala v Velenju. Obe tekmi bosta v soboto, 19. septembra.

Sebastjan Sovič, trener Slovenj Gradca 2011:Prvi občutki po tekmi so zelo mešani. Vedel sem, da smo dobro pripravljeni, mogoče tudi Celje Pivovarna Laško ni bila kompletna, obenem pa imamo mi nekaj težav s poškodbami. Čestitam tekmecem za zmago. Mislim, da smo imeli priložnost, da jih presenetimo. Tekma se je dobro odvijala. Malo sem razočaran, saj smo šli malce medlo v to tekmo, s skoraj nekoliko preveč spoštovanja. Gostje so hitro naredili razliko, zabijali so nam lahke gole in to, na kar smo se najbolj pripravljali, nas je najbolj ubijalo. Po prvem polčasu smo zaostajali za šest zadetkov. Pozitivno je bilo to, da smo v garderobi vsi verjeli, da nismo dali niti polovico tiste prave borbe, ki smo je sposobni. V drugem polčasu smo gradili na nekaj taktičnih variantah, z obrambo 5–1 tudi zadeli in Celjani so imeli kar velike težave. Porabili smo ogromno moči, da smo jih ulovili. Res je da smo še neizkušena ekipa in tako naredili nekaj začetniških napak v ključnih trenutkih. Zaenkrat smo odigrali še premalo takih tekem in dejstvo je, da nimamo drugega kot priznati tekmecem, da so zasluženo zmagali. Morali bomo nadaljevati s treningi v tem stilu, iskati nove priložnosti in skušati napredovati tako individualno kot ekipa.”

Tomaž Ocvirk, trener Celja Pivovarne Laško:“Definitivno nam je z drugim polčasom igra čisto razpadala, sploh menjave na začetku nekako niso bile posrečene. Nismo realizirali kar nekaj sedemmetrovk in imamo tudi nekaj težav s poškodovanimi igralci. Na koncu smo sami dovolili, da se Slovenj Gradec vrne nazaj v igro. Vedeli smo, da bo težka tekma, čeprav prvi polčas ni nakazoval na to. Vedeli smo, da znajo domači spreobrnit situacijo v drugem polčasu, kar se je tudi zgodilo. Kljub temu, da smo bili že v čisto izgubljenem položaju, smo se uspeli dvigniti in premagati tekmeca.”

Obračun debitantov na prvoligaški sceni iz Ljubljane in rokometašev iz Butan plina Izole je bil izjemno izenačen in razburljiv, na koncu pa se je končal brez zmagovalca. Na Galjevici se je od prve minute odvijal ogorčen boj za vsak košček igrišča. Tehtnica se je uvodoma nagibala na ljubljansko stran, ki je nekajkrat povedla za dva gola (6:4, 7:5 in 8:6), v končnici prvega polčasa pa se je malce sprostila tudi primorska zasedba in tik pred odhodom na veliki odmor povedla z 9:8. Hud in neizprosen boj se je nadaljeval tudi v drugem polčasu. Do 58. minute je bila tekma povsem odprta (20:20). V napeti končnici se je najprej zmaga nasmihala izbrancem domačega trenerja Bojana Čotarja, ki so po golih Mihe Tomšiča in Mihe Kolmančiča povedli z 22:20. A varovanci gostujočega trenerja Fredija Radojkoviča niso obupali, z goloma Alexa Königa so se približali, s sedemmetrovko Vida Miklavca po izteku igralnega pa vendarle osvojili prvo točko v državnem prvenstvuV ljubljanski ekipi je bil najbolj učinkovit Kolmančič s sedmimi, v izolski pa Miklavec z devetimi goli, pri čemer je izkoristil vseh sedem strelov s sedmih metrov.

Ljubljanska ekipa bo v prihodnjem krogu gostovala v Mariboru, izolska pa bo gostila LL Grosist Slovan. Obe tekmi bosta v soboto, 19. septembra.

Bojan Čotar, trener Ljubljane:“Čestitke Butan plinu Izoli za korektno odigrano tekmo. Občutki so slabi, ker mi enostavno igramo celo tekmo z ročno zavoro in se ne sprostimo. Ne naredimo stvari, ki smo se jih pred tekmo dogovorili. Fantom čestitam za borbenost, a to je premalo za kaj več kot samo eno točko.”

Fredi Radojković, trener Butana plina Izole:“Lahko bi zmagali, lahko bi tudi izgubili. Rezultat je pravičen, kljub temu, da smo mi naredili dosti napak. Ekipa je mlada, poznala pa se nam je tudi odsotnost Velkavrha. Fantje so stisnili in to je izjemno dragocena točka za nas, predvsem za našo moralo.”

Ribniški rokometaši so v Posavju osvojili drugi par točk, igralci iz Dobove pa doživeli drugi poraz. Gostitelji so dobro odprli tekmo. Do 23. minute so imeli Ribničane pod nadzorom (13:12), prvič na dvoboju so zaostali šele v 25. minuti (13:14). Rokometaši iz dežele suhe robe so šele v končnici prvega polčasa pokazali svoje mišice ter si z bolj zavzeto igro v obeh smereh priigrali štiri gole prednosti (18:14). Ribničani so tudi v začetku drugega polčasa igrali resno in zavzeto. Po njihovem vodstvu s 27:19 v 42. minuti je kazalo na zanesljivo zmago, a se gostitelji, ki zaradi prenove svoje dvorane gostujejo v Brežicah, niso vdali. V 51. minuti so več kot prepolovili visok zaostanek in se po golu Tea Jezernika približali na tri gole (26:29), bližje pa zavoljo bolj resne predstave gostujočih igralcev niso mogli. V gostujoči ekipi je bil najbolj učinkovit Kristian Eskeričić z 11 goli, v domači pa Dorin Markušić s šestimi zadetki. Zasedba iz Dobove bo v prihodnjem krogu gostovala v Novem mestu, zasedba iz Ribnice pa bo gostila Trimo Trebnje. Obe tekmi bosta v soboto, 19. septembra.

Benjamin Teraš, trener Dobove:“Vedeli smo, da nas čaka težka tekma. Riko Ribnica je kakovostna ekipa. Držali smo se nekje 20 minut, kasneje pa je bil padec v igri očiten. V nekih trenutkih smo bili celo v prednosti, kar se tiče rezultata, vendar nam razlike ni uspelo ohraniti. Pozna se, da imajo Ribničani daljšo klop, saj so bili igralci sveži. Na žalost se kasneje za nas ni izšlo, povedli so za sedem golov in težko se je bilo vrniti. Naslednjo tekmo gremo na polno!”

Damjan Škaper, trener Riko Ribnice:“V večini smo uresničili naše cilje, smo se pa prehitro zadovoljili z razliko sedmih zadetkov. Padec v igri je bil očiten. Na to moram opozoriti fante. To mi ni bilo všeč. Sam pristop do tekme je bil dober in vidim, da iz tekme v tekmo napredujemo. Kar se tiče začetka tekme, mogoče fantje niso verjeli, da Dobova izvaja dobre, hitre napade s sredine igrišča in da se je treba vračati v obrambo. Zato smo tudi prejeli štiri gole. To je bilo opozorilo za prihodnje tekme.”

Škofjeločani so po uvodnem porazu v Ribnici osvojili prvi par točk, Novomeščani pa so na Gorenjskem doživeli že drugi poraz v novi sezoni. V uvodnem krogu so v svojem Marofu morali priznati premoč tekmecev iz Slovenj Gradca. Dolenjci so dobro odprli dvoboj v dvorani Poden in po golu Tilna Kukmana v 13. minuti povedli s 7:4. Uvodoma ne preveč prepričljivi varovanci Roberta Beguša so v nadaljevanju le našli pravo igro in v 18. minuti poravnali na 7:7, minuto kasneje pa povedli z 8:7. Do 38. minute je bila tekma povsem odprta (15:15), nato pa so gostitelji naredili delni izid 3:0 in v 42. minuti povedli z 18:15. Novomeščani so bili do v 52. minute bolj ali manj enakovredni (21:20), v končnici dvoboja pa so pokazali številne slabosti, kar so gostitelji znali izkoristiti in dokaj zanesljivo zmagali. V gorenjski ekipi je bil najbolj učinkovit Aljaž Jesenko z devetimi goli, v dolenjski je enega manj dosegel Jaka Jakše. Škofjeloška ekipa bo v prihodnjem krogu gostovala v Celju, novomeška pa bo gostila Dobovo. Obe tekmi bosta v soboto, 19. septembra.

Robert Beguš, trener Urbanscapea Loke:Za nami je težka tekma. Zaostajali smo praktično celoten prvi polčas. Nekako se nismo uspeli sestaviti. Ta teden smo imeli tudi kar nekaj problemov z boleznimi, tako da se nismo mogli pripraviti na Krko tako, kot bi si želeli. Šele v drugem polčasu, nekje v 40. minuti, smo se začeli prebujati in igrati našo igro. Na koncu smo zasluženo zmagali.”

Roman Zarabec, trener Krke:Najprej bi rad čestital tekmecem, ki so zasluženo zmagali. Naša igra ni takšna, kot bi si jo želel. Delamo otroške napake, smo nenatančni pri neoviranih strelih, imamo slabe podaje, smo neosredotočeni v obrambi. To se nam je dogajalo že prejšnji vikend. Gostitelji so kaznovali naše napake s hitrimi nasprotnimi napadi. Enostavno nimamo prave zrelosti, nimamo še zmagovalnega občutka, ki bi ga igralci morali imeti, če hočemo zmagovati. Potrebno bo zbistriti glave in iti naprej.” (vir: rokometna-zveza.si)