Shaq iz Konga: Ne razumem, prva tekma – in bum!

Drugi športi 21. Jan 202110:45 > 10:58 0 komentarjev
Gauthier Mvumbi
REUTERS/Mohamed Abd El Ghany

Gauthier Mvumbi Thierry, krožni napadalec DR Kongo, je s svojo postavo osvojila srca navijačev širom sveta. Nekateri so ga poimenovali za rokometnega Shaqa, kmalu pa se je Mvumbiju prek družabnih omrežjih oglasil tudi sam sloviti Shaquille O'Neal.

“Pravijo, da si ti rokometni Shaq. Kaj dogaja,” se je glasilo sporočilo Shaquillea O’Neala. DR Kongo je izgubil vse tri tekme na mundialu proti Argentini, Danski in Bahrajnu, ki mu je Gauthier Mvumbi iz petih poizkusov zabil pet zadetkov.

Neverjetno, ko sem videl, da mi je Shaquille O’Neal poslal sporočilo, posnetek, bilo je sijajno. Zadovoljstvo za mene, čeprav je šlo samo za dve, tri besede,” je bil navdušen 24-letni Mvumbi, ki trenutno nastopa v četrtem rangu klubskega tekmovanja v Franciji.

DR Kongo je v Egiptu prvič nastopil na mundialu, po obračunu z Argentino pa je daleč največ pozornosti požel Mvumbi. “Iskreno, ne razumem. Odigral sem prvo tekmo in kar naenkrat ‘bum’. To je priložnost za mene, tako da uživam. Ko se govori o meni, se govori o Kongu – prvič smo na SP in govori se o naši ekipi. To je dobro za naš ugled. V smislu moči je moje telo prednost, vendar ni v smislu hitrosti in agilnosti. Če svoje tole koristim na pravi način, potem mi to prinaša prednost v igri.”

Ob koncu so Mvumbija vprašali, kakšen nasvet bi podelil mladim igralcem s podobnimi telesnimi predispozicijami. “Da se borijo za tisto, kar imajo radi in da se nikoli ne predajo,” je odgovoril Mvumbi – zaenkrat prvi zvezdnik zbora najbolših rokometnih reprezentanc na planetu.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!