Slab začetek usoden za ‘tigrice’

Rokomet 12. Nov 202318:14 0 komentarjev
FOTO: Aleš Fevžer

Rokometašice Krima Mercatorja so v sedmem krogu skupinskega dela lige prvakinj v Ljubljani izgubile proti francoskemu Metzu z 22:28 (10:14). Ljubljanska zasedba bo čez teden dni gostovala v Metzu.

Ljubljanska ekipa je doživela tretji poraz v skupini B.

Po danskem Ikastu in romunskem Rapidu iz Bukarešte ji je rokometno mero v Stožicah vzel še francoski prvak iz Metza.

Slovenske prvakinje so na preostalih štirih tekmah premagale poljski Lubin, danski Esbjerg in madžarski Ferencvaros ter igrale neodločeno proti norveškemu Vipersu iz Kristiansanda.

Če bi bolje začele …

Krimovke so v odsotnosti že dlje časa poškodovane ruske srednje zunanje igralke Darje Dmitrijeve porazno odprle dvoboj proti 25-kratnim prvakinjam iz Francije. Po vsega treh minutah so zaostale z 0:4, še večjo “rdečico” na njihovih obrazih pred domačimi gledalci pa je preprečila brazilska vratarka Barbara Arenhart, ki je zaustavila nekaj čistih strelov mednarodno pisane zasedbe iz Metza.

FOTO: Aleš Fevžer

Med 6. in 8. minuto so se domače igralke le prebudile. Po dveh golih Barbare Lazović in enem Tamare Mavsar so se približale na gol zaostanka (3:4), nato pa je znova nastopil njihov petminutni mrk, po katerem so jim gostje ušle na tri gole (3:6), tri minute kasneje pa se je njihov zaostanek povišal na -4 (4:8).

V 18. minuti je domači trener Dragan Adžić pri zaostanku petih golov (5:10) zahteval minuto odmora, a ta ni spremenila razmerja moči na igrišču. Njegove varovanke so do konca polčasa zelo težko sledile ritmu tekmic iz Metza, ki so z enostavnimi akcijami zlahka prebijale domačo obrambo. V prvi polovici tekme so si krimovke najvišji zaostanek pridelale v 26. minuti (8:14).

Najučinkovitejša Stanko

Domača ekipa v začetku druge polovice tekme ni našla protiorožja za igro Metza, nekoliko so se prebudile le po prihodu visokorasle igralke iz Konga Betchaidelle Ngombele, ki je med 41. in 44. minuto dosegla tri gole v nizu za zaostanek treh golov (16:19).

FOTO: Aleš Fevžer

Nato so spet popustile, tako da so jim gostje v 48. minuti znova ušle na šest golov (16:22). Tekma je bila tako odločena, najvišji zaostanek Krima pa je znašal osem golov (19:27 in 20:28).

V ljubljanski ekipi je bila na današnji tekmi najbolj učinkovita Tjaša Stanko s petimi goli, medtem ko je Ngombele dosegla štiri zadetke.

Standings provided by Sofascore

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!