Boj za državni rokometni naslov tudi v prihodnje na kanalih Sportkluba

Rokomet 18. Jun 20249:49 0 komentarjev
RK Gorenje Velenje
Foto: Jan Gregorc

S koncem maja se je sklenila sezona lige NLB, v kateri so se naslova razveselili rokometaši RK Gorenje Velenje, zaradi spremembe sistema tekmovanja pa so se v nižji rang tekmovanja preselile ekipe Škofljice, Ljubljane in Dobove. Med elito se vrača Misteral Krško, prvak v drugoligaški konkurenci.

Prihodnja sezona bo povsem drugačna. Število klubov v ligi NLB se bo zmanjšalo na 12, hkrati pa bo državno prvenstvo potekalo po prenovljenem, pestrejšem in zanimivejšem sistemu. V prvem delu se bo ducat klubov merilo po dvokrožnem sistemu. V ponedeljek je na seji združenja potekal tudi žreb, ki je določil, da bo v uvodnem krogu, ki bo na sporedu 7. septembra, aktualni prvak Gorenje Velenje gostoval v Škoflji Loki, podprvake iz zasedbe Trima Trebnjega čaka dolenjski derbi pri Svišu Ivančni Gorici, tretjeuvrščeno moštvo zadnje sezone, Celje Pivovarna Laško pa bo v dvorani Zlatorog pričakalo Jeruzalem Ormož. Na preostalih tekmah bo Krka gostila Riko Ribnico, povratniki iz Krškega bodo gostovali v Kopru, Slovenj Gradec pa bo pričakal LL Grosista Slovana.

Po zaključku prvega dela tekmovanja bo najboljša osmerica nadaljevala boje za naslov prvaka. Ti bodo potekali v dveh skupinah s po štirimi ekipami. V prvo bodo uvrščene prvo-, četrto-, peto- in osmouvrščena moštva prvega dela tekmovanja, v drugo pa preostale. Po dve najboljši ekipi bosta napredovali v polfinale, ostale se bodo pomerile za razvrstitev od petega do osmega mesta. Nov državni prvak bo postala ekipa, ki bo v finalnem nizu prva dosegla dve zmagi. Prvi obračun bo na sporedu 31. maja, drugi 4., morebitni tretji pa 7. junija.

Zadnjeuvrščena četverica prvega dela Lige NLB se bo medtem borila za obstanek. Ekipa z najskromnejšim izkupičkom po dodatnih šestih tekmah bo neposredno izpadla v nižji rang tekmovanja, medtem ko predzadnjo čakata dodatni tekmi kvalifikacij za mesto med elito proti drugouvrščenemu moštvu 1. B lige.

Rokometna liga tudi v prihodnji sezoni na Sportklubu

Za popularizacijo lige NLB bomo tudi v prihodnji sezoni skrbeli na Sportklubu. Na naših kanalih boste lahko spremljali tekmo kroga.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!