Kakšno je stanje Roka Možiča?

Odbojka 18. Jun 20249:45 0 komentarjev
Rok Možič
Foto: volleyballworld

Pred začetkom zadnjega turnirja lige narodov je slovenski selektor Gheorge Cretu ekipi priključil tudi Roka Možiča, ki je bil v pretekli sezoni eden izmed glavnih adutov Slovenije, začetek reprezentančne sezone pa je Mariborčan izpustil zaradi neizbežne operacije gležnja. Kakšno je njegovo trenutno stanje?

Po zaključeni sezoni pri Veroni je Rok Možič skušal pred operacijo zdržati tudi poletne reprezentančne napore, a je bila bolečina tako huda, da je bila operacija neizbežna še pred začetkom elitne lige narodov.

Mladi Mariborčan je po operaciji vse posvetil temu, da se vrne v najkrajšem možnem času, a vprašanje je, če ga bomo v akciji videli že v Stožicah. “Stanje je dobro. Boli me več nič, a še vedno treniram po prilagojenem programu. Vesel sem, da lahko s fanti, mislim pa, da me v Stožicah ne boste kaj dosti videli. Preostali so močno pred mano, sam sem se komaj pridružil. Na prvi tekmi proti Argentini me zagotovo ne bo, za preostale pa bomo še videli,” nam je sporočil odlični sprejemalec, ki bo v prihodnje zagotovo eden izmed nosilcev slovenske izbrane vrste.

Pozitivno, da lahko trenira s fanti

Tudi sam ne ve, v kakšnem fizičnem stanju trenutno je, prepričan pa je, da bi lahko brez težav odigral kakšen niz. “To zagotovo, res pa je, da telo v zadnjem času ni bilo v nekem ritmu, tudi matematično smo že na olimpijskih igrah, zato se strinjam, da ne bi bilo pravega smisla, da bi na silo prehitevali. Kot sem rekel, vesel sem že, da sem tukaj in da lahko treniram s fanti,” je vrnitve v reprezentanco vesel slovenski odbojkarski biser.

Gheorghe Cretu
Foto: volleyballworld

Turnir v Stožicah malce prekmalu

Možič priznava, da se njegova odsotnost zaradi prisilnega počitka pozna, da je trenutno morda na 50, 60-odstotkih svojih zmožnosti. Morda je bolj svež, kot bi bil, če bi bil vseskozi v pogonu, a iz teničnega vidika je zagotovo v zaostanku. Kako vse skupaj vidi, selektor Gheorge Cretu? “Zelo malo možnosti je, da zaigra v Stožicah, moramo iti korak za korakom. Nikakor si ne želimo podreti vse, za kar je v tem vmesnem obdobju trdo delal. Moramo biti previdni. Odbojka po prilagojenem programu je ena zgodba, tista tekmovalna, nekaj drugega. Po mojem mnenju potrebuje še nekaj časa in dela, da bo lahko treniral brez tveganja. Je na dobro poti, da se vrne, delal je trdo, zdaj je pod okriljem naših fizioterapevtov in kondicijskih trenerjev,” je situacijo Možiča komentiral romunski strokovnjak na slovenski klopi.

Več možnosti za nastop bo zagotovo imel na zaključnem turnirju lige narodov v Lodžu, a selektor pravi, da je do tja še daleč, trenutno ima v mislih le turnir v Stožicah, ki se začne že v torek s temo proti Argentini on 20.30. Neposredni prenos tekme bo ob 20.30 na Sportklub 3.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!