Vroč derbi v Velenju odločila sedemmetrovka

Ostali športi - video 4. Dec 202122:35 > 22:47 0 komentarjev

V spektaklu 11. krogu lige NLB je Celje Pivovarna Laško s 30:29 (16:16) v Velenju porazilo domače Gorenje. Srečanje s sedemmetrovko odločil David Razgor.

Derbi najbolj uspešnih rokometnih kolektivov v državi ni bil obračun vodilnih ekip lige NLB. Državni prvaki iz Velenja so v obračun v domači rdeči dvorani krenili s petega mesta in krvavo potrebovali točke v želji po ubranitvi naslova. Celjani pa so skušali ostati na vrhu tudi po 11. krogu ter prekiniti negativni niz proti Velenjčanom, kar jim je naposled tudi uspelo.

Celjani so tako na vrhu Trimu iz Trebnjega ušli za tri točke, Velenjčani pa na petem mestu za večnimi tekmeci zaostajajo že za velikih osem točk.

Obračun je bil pričakovano izenačen od samega začetka. Prvi so za dva zadetka povedli domači, potem ko je Aleks Kavčič zadel za 6:4. Celjani so nato z zbrano igro in zanesljivim izvajanjem sedemmetrovk povedli prek Gala Marguča z 9:8, na kar je sledil nov niz treh zadetkov domačih za plus 2. Prvič so domači s tremi goli povedli v 26. minuti, ko je Domen Tajnik zadel za 16:13, do konca polčasa pa so Celjani dosegli tri zaporedne gole za 16:16 po 30 minutah.

Celjani vodili za tri

V drugem delu sta ekipi še naprej učinkovito izvajali sedemmetrovke, Celjani pa so po zadetku Matica Suholežnika povedli z 20:19, prvič po 20. minuti. Domači so vse težje prihajali do zaključkov, Celjani pa so izkoristili izključitev Branka Predovića in povedli za tri gole (26:23) po dveh zaporednih uspešnih napadih Marguča.

Slatnik izenačil, a …

Po izključitvi Suholežnika so imele tudi ose nekaj svojih minut, prek Eneja Slatinka Jovičića pa so izenačili na 26:26. V končnici sta obe ekipi sprva ohranjali mirne živce v napadu, trenutek odločitve pa je prišel na začetku 59. minute, ko je na črti zadel močni Suholežnik, sodnika pa sta ob tem še drugič izključila Predovića.

V zadnjem napadu domačih si je rdeč karton po tretji izključitvi prislužil Suholežnik, Aleks Kavčič pa je devet sekund do izteka 60 minut izenačil na 29:29. Zdelo se je, da bo prišlo do delitve točk, a so Celjani po minuti odmora dobro izpeljali napad, potem pa je Aleks Kavčič grobo ustavil Marguča na krilu za vročo kri na igrišču. Celjani so imeli na voljo sedemmetrovko, uspešno pa jo je izvedel David Razgor za pomembno zmago Celja.

Zadnja akcija Celjanov za zmago v Velenju:

Pri gostih sta se z osmimi oz. sedmimi zadetki najbolj izkazala Aleks Vlah in Gal Marguč, pri domačih pa sta po šest golov dosegla Aleks Kavčič in Tilen Sokolič.

Rokometaši Velenja bodo v naslednjem krogu v soboto gostovali pri Ljubljani, Celjani pa bodo dan prej doma gostili Dobovo.

Liga NLB, 11. krog:

Petek, 3. december:

Trimo Trebnje – Ljubljana 39:34 (21:15)

Sobota, 4. december:

Slovenj Gradec 2011 – Urbanscape Loka 21:15 (8:8)

Dobova – Ribnica 32:30 (16:14)

Sviš Ivančna Gorica – LL Grosist Slovan 22:26 (10:10)

Herz Šmartno – Koper 21:32 (7:17)

Gorenje Velenje – Celje Pivovarna Laško 29:30 (16:16)

Sreda, 8. december:

18.00 Maribor – Jeruzalem Ormož

Lestvica:

Lestvico zagotavlja SofaScore LiveScore

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!