Selektor na Kodeljevem pozdravil slovenskega bombarderja

Rokomet 17. Jun 202410:25 0 komentarjev
Gašper Hrastnik rokomet Slovan
Foto: RD LL Grosist Slovan

Seznam potencialnih okrepitev Slovana, ki smo vam ga razkrili že maja, je bil odlična napoved. Naslednji igralec, ki so ga v klubu s Kodeljevega potrdili kot svežo moč, je 31-letni Gašper Hrastnik.

Hrastnik se v Slovan seli iz Ribnice, v ekipo, ki jo bo v novi sezoni vodil slovenski selektor Uroš Zorman, pa prinaša tudi ogromno mednarodnih izkušenj. Škofjeločan, ki v višino meri 194 cm in ga odlikuje odlična levica, je svojo rokometno pot začel v Škofji Loki, nadaljeval v Ormožu, Cimos Kopru in Mariboru, nato pa je sledila selitev v CSM Bucharest (Romunija), Istres (Francija), Zagreb (Hrvaška), Krems (Avstrija) in nazaj v domovino k Ribnici ter zdaj v Slovan.

“Odločitev za Slovan je bila preprosta, igralski in strokovni štab potrjujeta, da so ambicije kluba visoke. Hkrati me veseli bližina doma. Lahko bi rekel da igram ‘doma’,” je v svoji prvi izjavi v dresu Slovana povedal Hrastnik, ki je s Slovanom podpisal dveletno pogodbo. “Pričakujem zanimivo sezono, tudi zato, ker bo nov sistem lige prinesel bolj atraktivno tekmovanje, več derbijev, posledično več ‘težkih’ tekem. Veliko nas je novih igralcev, nov trener tako da bo potreben čas da se spoznamo in uigramo. Korak za korakom v boj za najvišja mesta.”

Hrastnik je tretja uradno potrjena okrepitev ‘novega’ Slovana, ki bo v naslednji sezoni z več kot milijonskim proračunom napadel vrh slovenske lige. Pred tem je Slovan potrdil pirhoda Adija Mehmedćehajića in Nikolaosa Tzortzinisa, v prihodnjih dneh in tednih pa bo klub potrdil še preostale novince. Igralci, ki bodo v naslednji sezoni zagotovo igrali na Kodeljevem so še Leon Ljevar, Staš Slatinek Jovičić, Aljaž Panjtar in Ilija Brozović, še vedno pa z zanimanjem čakamo, kakšno odločitev glede nadaljevanja kariere bo sprejel kapetan Slovenije Jure Dolenec.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!