Zdaj gre zares: prihajata tudi evropski podprvak in grški talent

Rokomet 15. Maj 202417:25 2 komentarja
rokomet hrvaška ilija brozović
Foto: Guliverimage

Po reprezentančnem uspehu in uvrstitvi Slovenije na prihodnje svetovno prvenstvo se bo Uroš Zorman z RK Trimo Trebnje v zadnjih dveh krogih lige NLB podal v lov na vodilno Gorenje iz Velenja, hkrati pa slovenski selektor z bodočimi sodelavci pri Slovanu že sestavlja ekipo, s katero bo v prihodnji sezoni povsem odkrito napadel državni naslov.

Že prejšnji teden smo vam razkrili, da se v prestolnici tudi ob podpori župana Zorana Jankovića, ki je od nekdaj velik rokometni navdušenec, pripravlja ambiciozen projekt. Na Kodeljevem bo v sezoni 2024/25 igral povsem prerojen Slovan, ki bo skušal spomniti na svoje zlate čase. Rdeče-beli so leta 1980 kot edini slovenski klub osvojili jugoslovanski naslov in v naslednji sezoni zaigrali v finalu takratnega evropskega pokala, ki se je pozneje preoblikoval v elitno EHF ligo prvakov. Po osamosvojitvi se Slovan ni uspel dokopati do nobene lovorike, najuspešnejši je bil v prvi sezoni slovenske lige, ko je osvojil drugo mesto.

V novi sezoni bo Slovan na višji nivo dvignila izjemna finančna injekcija. Glede na govorice bo imela zasedba, ki jo bo po koncu aktualne sezone prevzel slovenski selektor Uroš Zorman, najvišji proračun v ligi in le en cilj – pokoriti si slovensko klubsko sceno. Temu primerne bodo okrepitve, ki bodo za naše razmere bombastične in blagodejne za vso ligo, saj bodo poskrbele za popularizacijo športne panoge, ki je deželi na sončni strani Alp prinesla nešteto veselih trenutkov. Prejšnji teden smo razkrili grob seznam želja Slovana, na katerem so se med drugim znašla imena kot so: Gašper Hrastnik, Ilija Brozović, Aljaž Panjtar, Stefan Žabić, Miha Zarabec in kapetan Slovenije Jure Dolenec.

Uroš Zorman
Uroš Zorman, ki bo kot kaže v prihodnji sezoni vodil Slovan, z bodočimi sodelavci že sestavlja ekipo, ki bo skušala navdušiti na Kodeljevem. Foto: Guliverimage

Kako uspešen je Slovan pri lovu na okrepitve?

Kot smo uspeli neuradno izvedeti, so v klubskih pisarnah že pošteno zavihali rokave in pljunili v roke. Gašper Hrastnik, Leon Ljevar, Staš Slatinek Jovičić, Aljaž Panjtar, Nikolaos Tzortzinis in Ilija Brozović so se tako že dogovorili za sodelovanje s Slovanom. Hrastnik in Ljevar sta v zadnjih dveh sezonah glavna zunanja igralca Ribnice, 23-letnega reprezentanta Staša Slatinka Jovičića in Aljaža Panjtarja pa prav tako ni treba posebej predstavljati. Prvi je Zormanov varovanec, ki se je pred prihodom v Trimo dokazoval v dresu Kopra in pred tem tudi Slovana, na kvalifikacijskih tekmah s Švico pa reprezentanci pomagal do vstopnice za svetovno prvenstvo Panjtar pa je izkušen vratar, ki je naslov v ligi NLB osvojil tako pri Celju kot pri Velenju.

Slovan se je po naših informacijah že dogovoril za sodelovanje z naslednjimi igralci: Gašper Hrastnik, Leon Ljevar, Staš Slatinek Jovičić, Aljaž Panjtar, Nikolaos Tzortzinis in Ilija Brozović.

Zaenkrat največji ulov predstavlja hrvaški krožni napadalec Ilija Brozović. 32-letnik, rojen v Splitu, je s hrvaško reprezentanco osvojil srebro na evropskem prvenstvu 2020 in bron na svetovnem 2016. Iz Zagreba se je pred devetimi leti podal v Nemčijo, kjer igra še danes. Najprej se je dokazoval pri Hamburgu, nato pri Kielu, od leta 2017 pa nastopa za ekipo TSV Hannover-Burgdorf. Ob Brozoviću bo novinec v slovenskem državnem prvenstvu še 22-letni grk Tzortzinis, ki ga je Zorman želel pripeljati že v Trimo, zdaj pa bo moči z desnim krilom združil pri Slovanu.

Omenjeni samo potrjujejo, da bo Slovan v prihodnji sezoni med glavnimi favoriti za naslov. Če pa se na Kodeljevem znajde še kateri od izkušenih slovenskih reprezentantov, najpogosteje se pojavlja ime Jure Dolenec, potem bo hitro jasno, da imajo pri Slovanu le eno željo. Sestaviti najmočnejši slovenski rokometni klub in z njim pričeti sanjati evropske sanje. S tako resnim projektom bi se lahko slovenski rokomet nekoč tudi vrnil v elitno ligo prvakov, od katere so se letos brez osvojene točke poslovili Celjani.

Sezona 2023/24 v ligi NLB, ki jo lahko spremljate le na kanalih Sportkluba, se bo sicer končala prihodnji konec tedna. V predzadnjem krogu bomo pospremili prav petkov obračun Slovana in Velenja, ki se začne ob 17. uri.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje