Ten Hag zbodel Angleže: Pri vas so pravila igre povsem drugačna

Nogomet 17. Jun 20248:34 0 komentarjev
Erik ten Hag
Foto: Profimedia

V nogometnem svetu je trenutno v ospredju evropsko prvenstvo, vseeno pa se tudi v teh dneh veliko dogaja v klubih, kjer vodstva sestavljajo mozaike za prihodnjo sezono. Pri Manchester Unitedu se po koncu sezone vendarle niso odločili za trenersko zamenjavo, rdeče vrage bo tudi v prihodnji sezoni vodil Erik ten Hag.

Vodstvo Manchester Uniteda je sicer do nedavnega lovilo novega trenerja in opravilo tudi nekaj razgovorov. Najbližje prihodu na Old Trafford je bil Thomas Tuchel, ki na koncu ni dobil nove službe. Ten Hag je nato sredi dopusta na Ibizi prejel obisk in novico, da bo rdeče vrage vodil tudi v sezoni 2024/25. Podpis nove pogodbe naj bi sledil kmalu, Ten Hag pa je o tej temi govoril tudi na nizozemski televiziji, kjer je bil gost v studiu pred tekmo Anglije in Srbije.

“Vsi smo in ste slišali, da je vodstvo govorilo z večimi kandidati. To ni skrivnost,” je o pereči temi razlagal Ten Hag in dodal: “Na Nizozemskem se to ne dogaja. V bistvu se ne smeš pogovarjati s klubom, če je trener še vedno na svojem položaju. V Angliji so pravila drugačna. Klub je na koncu uvidel, da že ima najboljšega možnega trenerja.”

“Tako kot v vsakem klubu je po koncu sezone sledilo ocenjevanje dosežkov. To se mi zdi povsem logično,” je še povedal Ten Hag in zaključil: “Opravili smo dober pogovor in se dotaknili številnih tem. Ena od odločitev, ki smo jih sprejeli, je podaljšanje moje pogodbe, za podpis slednje pa se moramo še dokončno dogovoriti.”

Erik ten Hag je Manchester United prevzel 23. maja 2022 in na klopi rdečih vragov odvodil 114 tekem ter na njih vpisal 66 zmag, 17 remijev in 31 porazov. Zaenkrat je klubske vitrine obogatil z naslovoma v ligaškem in FA pokalu. Slednjega je osvojil v nedavno končani sezoni.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!