Toskić: Najprej moramo opraviti nalogo v Ormožu, nato bomo razmišljali o Trimu

Rokomet 1. Sep 202319:00
RK Celje Pivovarna Laško rokomet
Foto: Uroš Skaza

RK Celje Pivovarna Laško je v sezoni 2022/23 osvojil dvojno krono, a časa za veselje ni bilo veliko. Poslovilo se je kar nekaj nosilcev igre, odgovorni pa so morali ekspresno sestaviti ekipo za novo sezono, ko bodo pivovarji vnovič igrali tudi v elitni ligi prvakov.

Poletne priprave, ki jih je trener Alem Toskić izkoristil za uigravanje nove zasedbe, se bližajo h koncu. Celjani imajo kar osem novincev, ki se bodo s soigralci že v soboto podali v lov na prvo lovoriko v novi sezoni. V Ormožu na Hardeku nas čaka tekma superpokala, v katerem je Celje do danes slavilo sedemkrat. Povprečna starost v članski ekipi slovenskega velikana je 22 let, Toskić pa je lahko kvaliteto igralcev najbolje ocenil na pripravljalnem turnirju v Doboju, kjer se je Celje srečalo tudi z elitno Barcelono.

“Ta ekipa je neizkušena. Glede na lansko sezono nam bodo te izkušnje zagotovo manjkale. Igralci, ki so jih imeli, so na žalost odšli. Zamenjali so jih zelo mladi fantje, ki pa imajo veliko kvalitete in želje po dokazovanju. Tekme v ligi prvakov bomo skušali izkoristiti za pridobivanje izkušenj, kar nam bo pomagalo tudi v lovu na obe domači lovoriki v tej sezoni,” nam je v pogovoru pred začetkom nove sezone zaupal trener Alem Toskić.

Superpokal Slovenije lahko v soboto ob 20. uri spremljate v prenosu na Sportklubu.

Najizkušenejši član Celja v novi ekipi je Žiga Mlakar, ki bo v novi sezoni opravljal vlogo kapetana. Mlakar je vlogo prevzel po slovesu Aleksa Vlaha, pred novo sezono pa napoveduje: “V ekipi vlada zelo dobra kemija, prva daljša pot v pripravljalnem obdobju nas je še dodatno povezala. Tudi z novimi fanti smo se dobro ujeli, dobro sodelujemo na terenu, kot tudi zunaj njega. Smo res prava klapa in to nam bo zelo prav prišlo v tej dolgi sezoni. Vemo, da se borimo na štirih frontah.”

RK Celje Pivovarna Laško rokomet
Novi kapetan RK Celje Pivovarna Laško je Žiga Mlakar. Foto: Uroš Skaza

V Ormož gremo po prvo lovoriko v novi sezoni

Dan slovenskega rokometa, ki bo letos potekal v Ormožu, za Celjane predstavlja predvsem priložnost za novo lovoriko. Superpokalni obračun bo uvertura v tekmovalno leto, za pivovarje pa bo na tekmi, na kateri bodo v vlogi favoritov, štela le zmaga. “Revialnih tekem v Celju ni. Vsaka tekma je za Celje zelo pomembna. To velja že za pripravljalne tekme, kaj šele za uradne in tiste, ki prnašajo lovorike. Pripravljamo se na za nas zelo pomemben izziv, ki bo zagotovo težek. Vsi vemo, kakšno vzdušje nas čaka v Ormožu. Ampak v Ormož gremo po prvo lovoriko v novi sezoni. To od nas pričakujejo navijači, to pričakujemo tudi mi sami,” iskreno razmišlja Toskić.

RK Celje Pivovarna Laško rokomet
Ekipa RK Celje Pivovarna Laško za sezono 2023/24. Foto: Uroš Skaza

Po superpokalni tekmi pa Celjane že takoj čaka spektakularen začetek nove sezone v ligi NLB. Žreb je določil, da se bosta v uvodnem krogu v Zlatorogu pomerila RK Celje Pivovarna Laško in RK Trimo Trebnje. Slednjega vodi selektor Slovenije Uroš Zorman, ki želi s trebanjskimi levi Celjane sklatiti s prestola. “Že v prvem krogu nas čaka derbi. Trenutno smo osredotočeni le na Ormož, nato pa nas čaka dolg teden, ki bo namenjen pripravi na Trimo. Ekipe se med sabo dobro poznamo, vseeno pa ima tudi Trimo kar nekaj novincev. Mi sezono začenjamo z osmimi novimi igralci, potrebujemo čas, ki pa ga ni veliko. Prvi derbi igramo doma in enostavno moramo v Zlatorogu prikazati igro, ki jo vsi od nas pričakujejo,” se v začetek nove sezone v ligi NLB ozre Toskić.

RK Celje Pivovarna Laško bo v sezoni 2023/24 v ligi prvakov igral v skupini A. V njej so še GOG Handbold, Telekom Veszprem, Barcelona, SC Magdeburg, Orlen Wisla Plock, Montpellier Handball in FC Porto. Prvi domači obračun je na sporedu 20. septembra, ko v Zlatorog prihaja Porto.

Tudi v novi sezoni boste lahko na Sportklubu spremljali prenose lige NLB. Naslov branijo Celjani, izjemne ambicije ob aktualnemu prvaku pa kažejo tudi preostali konkurenti.