V soboto boj za prvo rokometno lovoriko v novi sezoni

Rokomet 31. Avg 202319:30 0 komentarjev
RK Celje PL
RK Celje Pivovarna Laško je v sezoni 2022/23 osvojil dvojno krono. Kako uspešni bodo pivovarji letos?

Klubska rokometna sezona se bo znova otvorila s tradicionalno tekmo slovenskega superpokala, ki bo letos potekala v Ormožu. Za prvo lovoriko v novi sezoni se bosta pomerila državni in pokalni prvak, RK Celje Pivovarna Laško, in pokalni finalist RK Jeruzamel Ormož.

Obračun v dvorani na Hardeku je na sporedu v soboto, 2. septembra, ob 20. uri z ekskluzivnim prenosom na Sportklubu. Rokometna zveza Slovenije pa za letošnji dan slovenskega rokometa pripravlja še spremljevalni program, ki bo trajal praktično ves dan.

Tudi v novi sezoni boste lahko na Sportklubu spremljali prenose lige NLB, druženje v sezoni 2023/24 pa v soboto, 2. septembra, ob 20. uri pričenjamo s superpokalno tekmo med RK Jeruzalem Ormož in RK Celje Pivovarna Laško.

Favoriti za zmago na superpokalni tekmi so jasno rokometaši iz mesta grofov, ki so v prejšnji sezoni osvojili dvojno krono in nekajkrat navdušili tudi v skupinskem delu lige prvakov. Celje je naslov osvojilo s petimi točkami prednosti pred večnim tekmecem, Gorenjem iz Velenja, in šestimi točkami prednosti pred trebanjskim Trimom. Ormož, ki ga še vedno uspešno vodi Saša Prapotnik, je v lanski sezoni največ uspeha požel v Pokalu Slovenije, kjer se je na zaključnem turnirju, ki je potekal prav v Ormožu, prebil v finale in tam klonil proti Celju.

Celjani želijo sezono odpreti z lovoriko

“Za nami je šesttedensko pripravljalno obdobju za novo sezono, ki se bo uradno pričela v soboto na tekmi slovenskega superpokala v Ormožu. Vemo, da nas čaka zahtevna in naporna sezona, v Celju imamo znova ligo prvakov, kar smo si vsi želeli,” pred prvo tekmo nove sezone napoveduje trener Celja Alem Toskić. Slednji je na začetku priprav v Zlatorogu pozdravil pomlajeno ekipo Pivovarjev, ki premore ogromno talenta in kvalitete, manjkajo pa predvsem izkušnje.

Alem Toskić RK Celje PL
Alem Toskić bo v novi sezoni vodil mlado in zelo nadarjeno ekipo. Foto: Jan Gregorc

Eden izmed novincev v celjski ekipi je Uroš Miličević, levi zunanji igralec, ki je v knežje mesto prišel iz Ribnice. “V tekmo gremo z jasnim ciljem. Vsako gostovanje na Hardeku je zahtevno, a s svojo kakovostjo in prikazano borbenostjo bi morali sezono začeti z zmago in osvojenim superpokalom.”

Ormožani se želijo izkazati z dobro predstavo

Tudi ormoška zasedba bo v novi sezoni spremenjena. Po koncu sezone je vinarje zapustil Tilen Kosi, ki se je podal v Avstrijo k ekipi BT Füchse, odšel pa je tudi Nik Ćirović. Omenjeni dvojec je v sezoni 2022/23 družno nadomestil številne gole, ki jih je v preteklih sezonah za Ormož dosegal legendarni Bojan Čudič. Saša Prapotnik je na pripravah znova pozdravil nekatere stare znance (Tinček Hebar, Tadej Sok in Jan Mlač Černe) ter nove obraze (Filip Ranfl, Filip Jerenec, Anže Blagotinšek in Ude Tkalčec). Vinarji so na generalki pred novo sezono ugnali Varaždin, glavni cilj za sezono 2023/24 pa je varna pot do ohranitve prvoligaškega statusa.

Tilen Kosi rokomet
Ormož je pred novo sezono zapustil Tilen Kosi. Foto: Valerija Novak

“Veselimo se, da bo Superpokal Slovenije 2023 v okviru prvega dne slovenskega rokometa potekal v Ormožu. Dvorana Hardek bo znova pokala po šivih. Pričakujemo pravi rokometni spektakel. V pripravljalnem obdobju nismo blesteli, ravno nasprotno. Upam, da bomo proti aktualnim državnim in pokalnim prvakom Celjanom dostojen tekmec in se čim dlje upirali nasprotnemu moštvu kot v pokalnem finalu pred štirimi meseci,” pred začetkom nove sezone razmišlja Saša Prapotnik.

Sobotna superpokalna tekma bo 14. izvedba tega tekmovanja. Superpokalenga zmagovalca bomo prvič okronali v Ormožu, daleč najuspešnejši klub v tem tekmovanju pa je s sedmimi naslovi RK Celje Pivovarna Laško.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!