Velenjčani po sedemmetrovkah ugnali Celjane

Rokomet 4. Sep 202220:43 > 20:58
Delite:
Foto: Jan Gregorc

Rokometaši Gorenja Velenja so četrtič osvojili slovenski superpokal, prvič po letu 2012. Na uvodu v domačo klubsko sezono so varovanci Zorana Jovičića v Gornji Radgoni po drami in streljanju sedemmetrovk ugnali Celje Pivovarno Laško s 35:33 (19:18, 31:31).

Celjani kljub porazu ostajajo najbolj uspešna ekipa v tem tekmovanju s sedmimi naslovi, štiri imajo zdaj Velenjčani, po enkrat pa sta slavila nekdanji koprski Cimos in novomeška Krka.

Velenjski rokometaši so bolje začeli dvoboj in po zaslugi Ibrahima Haseljića hitro povedli za dva gola (4:2). Pokalni zmagovalci so še naprej vršili pritisk na obrambo Celja in nato prednost po golu v minuli sezoni najkoristnejšega igralca lige NLB, Domna Tajnika, v 11. minuti povišali na štiri (9:5).

V nadaljevanju se je prednost Velenjčanov gibala med dvema in tremi goli, nato pa je sledila serija Celjanov, ki so po zaslugi Anteja Ivankovića izenačili na 14:14. Gorenje je še slabi dve minuti pred koncem polčasa vodilo za tri gole, a so državni prvaki iz sezone 2021/22 pred odhodom v garderobe znižali na 18:19.

Foto: Jan Gregorc

Tudi drugi polčas so odločneje začele ose. Najprej so z dvema zaporednima zadetkoma povedle za tri gole, nato pa po rdečem kartonu Matica Suholežnika v vrstah Celja, to prednost povišale na štiri (23:19). Po vodstvu Velenjčanov z 28:24 so vrste strnili rokometaši iz knežjega mesta. Po zaslugi treh zaporednih zadetkov Aleksa Vlaha so začeli preobrat ter nadoknadili štiri gole razlike, ko je v 52. minuti po zadetku Patrika Martinovića izid na semaforju kazal 28:28.

Gorenje je nato večkrat povedlo za gol, a so se Celjani vedno vrnili. Po uspešno izvedeni sedemmetrovki Kenana Pajta so imeli Celjani nato še 18 sekund časa za izenačenje, a niso uspeli priti do strela. Dobili pa so priložnost po izteku časa s strelom z devetih metrov, nenadejano pa ga je skozi roke velenjske obrambe Ante Ivanković tudi uspešno realiziral.

Superpokal so odločili streli s sedmih metrov. Matevž Skok je bil junak s tremi obrambami, skupaj s soigralci pa se je podpisal pod četrto lovoriko v tem tekmovanju za ose. Z 11 goli je bil najboljši posameznik tekme Domen Tajnik, pri Celjanih pa je osem golov dosegel Aleks Vlah.

Izvajanje sedemmetrovk:

V soboto so v Izoli rokometašice Krima Mercatorja sedmič osvojile slovenski superpokal. Izbranke Dragana Adžića so premagale tekmice iz Celja s 30:24 (17:14).

Veselje Velenjčanov:

Komentari

Vaš komentar