Slovenke dobile tekmice v boju za evropsko prvenstvo

Rokomet 20. Apr 202320:26
Foto: Aleš Fevžer

Slovenska ženska rokometna reprezentanca je na današnjem žrebu v švicarskem Zürichu dobila tekmice v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2024. Slovenija se bo za vstopnico za EP borila v kvalifikacijski skupni 4 skupaj s Francijo, Italijo in Latvijo, so sporočili iz Rokometne zveze Slovenije.

Izbranke črnogorskega selektorja na slovenski klopi Dragana Adžića bodo tako v kvalifikacijah merile moči s četrtouvrščeno reprezentanco minulega EP v Sloveniji, Francijo. Ples kroglic je v to skupino uvrstil tudi znanke Slovenije iz nedavnih kvalifikacij za svetovno prvenstvo, Italijanke. Od reprezentanc iz zadnjega kakovostnega bobna pa se bo Slovenija srečala z Latvijo.

Na EP se bodo neposredno uvrstile vse prvo- in drugouvrščene zasedbe ter štiri najboljše tretjeuvrščene ekipe. Kvalifikacijam bodo namenjeni trije reprezentančni termini, razporejeni med 11. oktobrom 2023 in 7. aprilom 2024. Med vsakim bodo ekipe odigrale po dve tekmi.

Na ženskem EP 2024 bo prvič sodelovalo 24 ekip, razporejenih v šest skupin po štiri. Po dve skupini bodo gostili v švicarskem Baslu, avstrijskem Innsbrucku in madžarskem Debrecenu. Nadaljevanje tekmovanja bo v dveh skupinah po šest reprezentanc potekalo v Debrecenu in na Dunaju, avstrijska prestolnica pa bo gostila tudi obračune za končno razvrstitev.

Komentarji (0)

Prikaži vse komentarje