Slovenke povsem nadigrale Latvijo

Rokomet 4. Apr 202419:57 0 komentarjev
Slovenska ženska rokometna reprezentanca
Foto: IHF/Kolektiff Images

Slovenska ženska rokometna reprezentanca je odigrala tekmo petega kroga kvalifikacij za letošnje evropsko prvenstvo proti Latviji. Izbranke Dragana Adžića so dvoboj v Dobeleju proti zadnjeuvrščeni zasedbi skupine 4 dobile s 34:16 (18:5). V nedeljo se bodo na Kodeljevem na zadnji tekmi kvalifikacij pomerile še z Italijo.

Slovenske igralke se iz Latvije pričakovano vračajo z novima dvema točkama. Kljub temu, da so igrale v dodobra spremenjeni postavi, v kateri so manjkale številne prvokategornice, ki se v domovini pripravljajo na olimpijski kvalifikacijski turnir v Nemčiji, so bile precej premočan tekmec za gostiteljice.

Za Slovenke je bila to tretja zmaga na petih tekmah in so s šestimi točkami na drugem mestu skupine, vodijo Francozinje z 10 točkami, potem ko so v sredo v gosteh visoko s 36:13 ugnale Italijo. Ta je pri štirih točkah. Na EP sicer potujeta po dve najboljši reprezentanci iz osmih skupin ter štiri najboljše tretjeuvrščene zasedbe.

Slovensko vrsto med 11. in 14. aprilom čakajo še olimpijske kvalifikacije v Neu-Ulmu. Za prvi nastop na OI se bodo pomerile proti Nemčiji, Paragvaju in Črni gori.

Sama tekma v Latviji je bila pričakovano povsem enostranska. Čeprav je Adžićeva četa v povprečju štela le 19,2 leta, je bila vseeno nekaj razredov boljša od skromnih gostiteljic, ki so že v Celju na prvi medsebojni tekmi izgubile s 13:51.

To je pokazal že sam uvod tekme, ko je bilo hitro 8:1 za slovenske igralke, med katerimi je bilo sedem debitantk. Po 20 minutah je bilo že 14:3 po protinapadu Tinkare Rakovec. Polčas so Slovenke dobile z 18:5. Nena Černigoj in Ema Hrvatin sta v tem delu zadeli po štirikrat.

Tekma je bila odločena že takrat, mlade Slovenke pa so se še naprej dokazovale in še višale prednost, ki je malce pred koncem znašala 19 golov. Pri domačih je polovico golov dosegla Linda Kanepe, pri Sloveniji pa sta bili na koncu s po šestimi goli najboljši strelki Černigoj in Tea Pogorelc.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!