Slovenski rokometaši po olimpijske igre v spremenjeni zasedbi

Reprezentance 7. Mar 202410:27 1 komentar
slovenska rokometna reprezentanca
Foto: Aleš Fevžer

Slovensko moško člansko rokometno reprezentanco v prihodnjem tednu čaka velik izziv. V španskem Granollersu se bo podala v lov na olimpijsko vozovnico. Izbrani vrsti pri tem ne bosta mogla pomagati Gašper Marguč in Miljan Vujović.

Oba slovenska reprezentanta, ki sta bila del izbrane vrste na zadnjem evropskem prvenstvu v Nemčiji, sta sodelovanje morala odpovedati zaradi poškodbe. Gašper Marguč, izvrstni desnokrilni rokometaš madžarskega Veszprema je z igrišč že nekaj časa odsoten zaradi težav s stopalom, medtem ko ima vratar Stuttgarta, Milijan Vujović težave s prepono.

Selektor Uroš Zorman je na priprave v Barcelono, kjer se bo reprezentanca zbrala to nedeljo, dodatno vpoklical vratarja nemškega Lemga, Urha Kastelica. Poleg slednjega so na seznamu vabljenih igralcev ostali krilni igralci Tilen Kodrin, Tadej Mazej, Staš Slatinek Jovičić, Blaž Janc in Domen Novak, zunanji igralci Borut Mačkovšek, Peter Šiško, Aleks Vlah, Dean Bombač, Miha Zarabec, Jure Dolenec in Nejc Cehte, krožni napadalci Blaž Blagotinšek, Matej Gaber, Kristjan Horžen in Matic Suholežnik ter vratarja Klemen Ferlin in Urban Lesjak.

Za eno izmed dveh vstopnic na poletne olimpijske igre v Parizu se bo slovenska reprezentanca potegovala v konkurenci Brazilije, Španije in Bahrajna. Z južnoameriškimi predstavniki se bo pomerila na uvodni tekmi v četrtek, 14. marca ob 21. uri. Dan kasneje bo ob enakem času sledil dvoboj s Španijo, Bahrajn pa ji bo nasproti stal v nedeljo, 17. marca ob 15.15.

Slovenski rokometaši so na olimpijskih igrah do danes nastopili trikrat. Premierno so bili del športnega veledogodka leta 2000 v avstralskem Sydneyju in tekmovanje sklenili na osmem mestu. Štiri leta pozneje so bili v Atenah 11., najvišje pa se zavihteli leta 2016 v Rio de Janeiru v Braziliji, ko so bili šesti.


Spored kvalifikacij za OI:

Četrtek, 14. marec: 21.00 Slovenija – Brazilija

Petek, 15. marec: 21.00 Španija – Slovenija

Nedelja, 17. marec: 15.15 Slovenija – Bahrajn

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje