Uroš Zorman, rokometni kralj Balkana

Rokomet 1. Feb 202318:25
Uroš Zorman
Foto: Aleš Fevžer

Slovenski rokometni selektor Uroš Zorman se je na nedavnem svetovnem prvenstvu med vsemi trenerji s področja nekdanje Jugoslavije najbolj izkazal, so prepričani ljubitelji rokometa na Balkanu.

Čeprav se slovenski rokometaši na svetovnem prvenstvu na Švedskem in na Poljskem z desetim osvojenim mestom niso vmešali v boj za odličja, pa so s svojo napadalno igro poželi nemalo simpatij.

Če lahko sklepamo po anketi, ki jo je med svojimi bralci opravil priljubljeni spletni portal Balkan Handball, so Slovenci z všečnimi predstavami pod dirigentsko palico selektorja Uroša Zormana navdušili tudi številne rokometne ljubitelje rokometa s področja nekdanje skupne države.

Vsi bralci portala so namreč vodjem strokovnega štaba reprezentanc Srbije, Hrvaške, Severne Makedonije, Slovenije in Črne gore podelili oceno med ena in pet, pri čemer je najvišjo oceno 3,82 prejel prav 43-letni Ljubljančan.

Zorman je za las prehitel srbskega stanovskega kolega Tonija Đerono (3,81), za dvojico pa so se zvrstili še zdaj že nekdanji selektor Črne gore Zoran Roganovič (3,12), selektor Severne Makedonije Kiril Lazarov (2,62), medtem ko je z oceno 2,23 povsem na zadnjem mestu pristal selektor naših sosedov Hrvoje Horvat.

Komentari

Vaš komentar