Vrača se rokometna Liga prvakinj, znova tudi s Krimom

Liga prvakov 8. Sep 202210:23
Delite:
Krim Mercator
Foto: Aleš Fevžer

Rokometašice norveškega Kristiansanda so v zadnjih dveh letih pokorile Evropo in so v najožjem krogu favoritinj za zmago v ligi prvakinj tudi v sezoni 2022/23. Pred začetkom nove sezone so jim rokavico v obraz vrgle tekmice iz madžarskega Györa in danskega Esbjerga, v elitnem evropskem tekmovanju so tudi okrepljene rokometašice Krima Mercatorja.

V skupini A bodo poleg Kristiansanda in Krima nastopili še danski Odense, nemški Bietigheim, francoski Brest, madžarski Ferencavros, češki Banik Most in romunska Bukarešta, v skupini B pa poleg Györa in Esbjerga še francoski Metz, romunski Rapid iz Bukarešte, črnogorska Budućnost, norveški Storhamar, turški Kastamonu in hrvaška Lokomotiva Zagreb.

Tekmovalni sistem ostaja nespremenjen. V skupinskem delu tekmovanja bo v skupinah A in B nastopalo po osem ekip. Po dve najboljši iz obeh skupin si bosta izborili četrtfinale, ekipe od tretjega do šestega mesta pa čakajo tekme za uvrstitev med osem. Najboljše štiri ekipe iz četrtfinala se bodo nato prebile na zaključni turnir, ki bo 3. in 4. junija prihodnje leto v Budimpešti.

Foto: Aleš Fevžer

Kdo so favoriti?

Po sankcijah za obe izjemno kakovostni ruski ekipi iz Moskve in Rostova na Donu imajo največ možnosti za končno zmago ekipe iz Kristiansanda, Györa in Esbjerga. Evropske klubske prvakinje iz Györa v letih 2013, 2014, 2017, 2018 in 2019 se bodo znova potegovale za prestižno lovoriko, to sezono tudi s slovensko ostrostrelko Ano Gros. Visokorasla Velenjčanka je bila pred leti že članica slovite ekipe iz Panonske nižine, a tedaj ni bila v osredju zaradi ostre in imenitne kadrovske zasedbe, poleg nje je od znanih igralk v Györ prišla tudi Danka Sandra Toft.

Krimovke bodo svoje popotovanje v ligi prvakinj začele v nedeljo, ko bodo gostovale pri Bukarešti. Drugi pari uvodnega kroga v skupini A so Ferencavros – Odense, Kristiansand – Brest in Banik Most – Bietigheim, v skupini B pa Kastamonu – Budućnost, Lokomotiva Zagreb – Rapid Bukarešta, Esbjerg – Györ in Metz – Storhamar.

Komentari

Vaš komentar