Vrnitev odpisanega, Zorman vpoklical orjaka

Rokomet 17. Jan 202313:10 1 komentar
Matej Gaber
Foto: RZS

Slovenska rokometna reprezentanca je pred začetkom drugega dela svetovnega prvenstva v izbor igralcev dodala izkušenega in kar 197 centimetrov visokega Mateja Gabra, ki bi lahko učvrstil predvsem osrednjo obrambo, v kolikor bi se v vodstvu izbrane vrste odločili za zamenjavo, so sporočili z Rokometne zveze Slovenije.

Na črti je v obrambi zaradi odsotnosti Boruta Mačkovška, ki še ni nared za tekme, nastala precejšnja luknja. Zapolnil bi jo lahko Matej Gaber, sicer standarden član izbrane vrste Slovenije, ki pa se je v zadnjem obdobju prav tako ukvarjal z rehabilitacijo.

“Izkušenemu 31-letnemu krožnemu napadalcu madžarskega Pick Szegeda zdravstveno stanje ob zaključku lanskega leta ni dopuščalo, da bi uspešno premostil vse napore, ki jih prinašajo priprave in tekme na svetovnem prvenstvu. Zato sta tedaj s selektorjem Urošem Zormanom sklenila, da tekmovanje izpusti. V tem času se je zdravstveno stanje Škofjeločana, ki ima za seboj že 137 nastopov v dresu z državnim grbom, vendarle izboljšalo, ob klicu reprezentance, kateri je vedno z velikim veseljem priskočil na pomoč, pa tudi tokrat ni okleval niti za sekundo,” so danes sporočili z zveze.

Borut Mačkovšek. Foto: Guliverimage

Mačkovšek vse bližje vrnitvi

Medtem se zdravstveno-fizioterapevtska reprezentančna služba na vse pretege trudi, da bi usposobila tudi Boruta Mačkovška. “Kljub temu ničesar ne želimo prepuščati naključju. Borut je pomemben člen naše centralne obrambe. Ob njegovi odsotnosti je tam nastala velika vrzel, ki jo bo, v kolikor bo to potrebno, skušal kar najbolje zakrpati Matej Gaber. Z njegovimi izkušnjami smo nedvomno pridobili novega kakovostnega igralca v širši rotaciji,” je vpoklic Gabra komentiral selektor.

Zorman ima v Krakovu na voljo 20 igralcev, v osemnajsterici, iz katere lahko za vsako tekmo izbira 16 igralcev, pa je zaenkrat opravil le eno menjavo. Staša Slatinka Jovičića, ki si je poškodoval stopalnico desne noge, je zamenjal Tadej Mazej. Pred nadaljevanjem tekmovanja sta v “čakalnici” še Grega Krečič in Matej Gaber. Vsaka reprezentanca lahko sicer tekom tekmovanja v osemnajsterici opravi do pet menjav igralcev.

Slovenska reprezentanca se tako v boj za četrtfinale podaja okrepljena. Prva od treh tekem jo čaka v sredo, ob 15.30 ji bodo nasproti stali rokometaši Irana, izbranci nekdanjega selektorja Veselina Vujovića. Slovenijo v Krakovu v drugem delu svetovnega prvenstva nato čakata še tekmi s Španijo in Črno goro.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje