Zorman po neprespani noči opozoril na tolažilno nagrado

Rokomet 21. Jan 202316:33
Uroš Zorman
Uroš Zorman. Foto: Profimedia

Slovenski rokometaši so s porazom proti Španiji že krog pred koncem drugega dela svetovnega prvenstva ostali brez možnosti za preboj v četrtfinale. Kljub temu motiv proti Črni gori ne bi smel biti pod vprašajem, saj na Slovence čaka morebitna tolažilna nagrada. Usoda sicer ni povsem v njihovih rokah.

Slovenci so se v petek s favoriziranimi Španci enakovredno kosali do sredine drugega polčasa. Sledilo je nekaj črnih minut, ki so prelomile dvoboj. Uroš Zorman je ob igralcu manj v napad namesto vratarja poslal dodatnega igralca, kar se je izkazalo za ponesrečeno potezo. Po dveh tehničnih napakah sta sledila dva hitra gola Španije, ki sta povsem spodrezala krila slovenski reprezentanci. Vrata v četrtfinale so se zaprla.

“Težak dan je za nami. Kljub temu bomo v nedeljo naredili vse, da strnemo svoje vrste in se z zmago poslovimo od svetovnega prvenstva,” je dan po bolečem porazu povedal selektor Slovenije, ki se zaveda, da prvenstva kljub temu še ni konec.

V primeru nedeljske zmage proti Črni gori in osvojitve tretjega mesta v skupini I bodo namreč Slovenci naredili velik korak proti uvrstitvi na enega od treh kvalifikacijskih turnirjev za nastop na poletnih olimpijskih igrah v Parizu 2024.

“Še vedno imamo teoretične možnosti, da se uvrstimo v kvalifikacije za olimpijske igre. Naša glavna naloga je, da osvojimo novi dve točki, potem pa bomo videli, kaj nam bo prinesel naš točkovni izkupiček v končni razvrstitvi na letošnjem mundialu,” je pred zadnjo tekmo v Krakovu dodal Zorman.

Po zmago na lep ali grd način

Da je potrebno strniti vrste, čeprav je to v danem trenutku težko, je opozoril tudi Aleks Vlah: “Minula noč je bila težka, slabo se je spalo, vsaj pri meni je bilo tako. V igri so olimpijske kvalifikacije, zato gremo na zmago. Čaka nas klasična balkanska zasedba, ki bo proti nam izjemno motivirana. Ne smemo si dovoliti, da bo njihova motivacija višja od naše.”

Aleks Vlah
Aleks Vlah. Foto: Profimedia

“To tekmo moramo dobiti na lep ali grd način. Skupaj s svojimi soigralci bom naredil vse, da zmagamo s čim večjo razliko, tudi to bi lahko na koncu nagnilo tehtnico na našo stran v razvrstitvi za olimpijske kvalifikacije,” je dodal Rok Ovniček.

Končna uvrstitev Slovenije bo znana šele po ponedeljkovih tekmah zadnjega kroga v skupinah III in IV. Najresnejši slovenski protikandidati za vsaj deseto mesto na letošnjem turnirju so Portugalci, Islandci in Madžari iz skupine II, Nizozemci in Srbi iz skupine III ter Hrvati in Bahrajnčani iz skupine IV.

Komentari

Vaš komentar