"The Princess" uresničila sanje, a to je le začetek

SK Fight 22. Sep 201711:22 > 11:27
CFC

Najmlajša svetovna boksarska prvakinja vseh časov Ema Kozin po velikem uspehu v Nemčiji že stremi proti novim izzivom. Nov vrhunec kariere jo čaka 14. oktobra v ljubljanskem Tivoliju, ko se bo v okviru CFC 4 pomerila za nova dva naslova svetovne prvakinje.

Ema Kozin je minuli konec tedna na gala boksarski prireditvi poimenovani “Tigers on fire”, premagala gruzinsko nasprotnico Elene Sikmashvili. Za zmago je bilo potrebnih vseh 10 rund, toda Slovenka ni bila niti v enem trenutku v podrejenem položaju. Kozinova je do sedaj najmlajša svetovna prvakinja po vseh verzijah na svetu.

Zelo sem vesela, da mi je uspelo pokazati takšno predstavo, saj so se mi s tem uresničile sanje. Nasprotnica je vsekakor pokazala zelo dober odpor, toda priprave, ki sem jih opravila v zadnjem času so obrodile sadove. S trenerjem Rudolfom Pavlinom in številnimi sparing partnerji, smo opravili veliko delo, zato se upravičeno veselimo takšnega uspeha,” je na novinarski konferenci v slovenski prestolnici povedala Ljubljančanka in pogled že usmerila v prihodnost, ko se bo 14. oktobra na CFC 4 (gledalci bodo lahko uživali v obračunih po pravilih MMA, K-1 in boksu) s Kenijko Florence Muthoni udarila za naslova svetovne prvakinje po verzijah WBC in WBF: “Priprave na vrhunec moje kariere že potekajo. To bo zgodovinska priložnost za mene in slovenski boks.”

Kozinovo je do velikih uspehov popelja trener Rudolf Pavlin. Nekdanji prvi mož naše krovne boksarske zveze je prepričan, da smo bili v Nemčiji priča šele prvemu od številnih uspehov nadarjene boksarke: “Naša 18-letna Ema je že spisala zgodovino slovenskega boksa. Boksati z izkušeno 34-letnico iz Gruzije in jo prepričljivo premagati ni mačji kašelj. S trdim delom je dokazala, da so tudi slovenski individualni športi na zemljevidu sveta. Celotna ekipa je ponosna na Emo, sam pa se zahvaljujem managerju, sponzorjem in sparing partnerjem. Zdaj pa že gledamo naprej, saj začenjamo priprave za napad na naslova WBC in WBF v borbi, ki se bo 14. oktobra odvijala v hali Tivoli v Ljubljani, v okviru dogodka CFC 4. Vabim vse navijače ljubitelje boksa, da pridete podpreti Emo.”