Joshua proti žilavemu Takami ubranil naslov

SK Fight 29. Okt 20171:23 > 1:24
Richard Heathcote, Getty Images

Britanec Anthony Joshua je v Cardiffu proti Carlosu Takami po tehničnem nokavtu v deseti rundi ubranil naslov svetovnega prvaka v težki kategoriji po verzijah IBF, WBA in IBO.

Anthony Joshua je tako na 20 profesionalnem dvoboju dosegel še 20. zmago, prav vse dvoboje pa je dobil z nokavtom.

36-letni Carlos Takam se je sicer izkazal za zelo čvrstega nasprotnika, saj je postal šele četrti nasprotnik, ki se je 1,98 metra visokemu britanskemu boksarju upiral več kot tri runde.

Takam je bil sicer blizu porazu že v četrti rundi, ko mu je Joshua razbil arkado nad desnim očesom. Kljub obilni krvavitvi je Takam nadaljeval dvoboj, ki so ga sodniki prekinili po nizu zelo močnih udarcev Joshue v deseti rundi.

Za Takama je bil to četrti profesionalni poraz v 40 dvobojih, Joshua pa je po aprilski zmagi proti Vladimirju Kličku dokazal, da ga bo zelo težko vreči s prestola. Joshua je z novo zmago z nokavtom presegel tudi rekord ameriškega boksarja v težki kategoriji Mika Tysona, ki je z nokavtom slavil 19-krat.

Mislim, da so ljudje želeli, da bi spravil Takama na tla nezavestnega. To sem želel doseči. Seveda pa nimam vpliva na sodniške odločitve. Sem sem prišel, da bi se boril. Nisem tisti, ki sedi ob ringu in sprejema odločitve. To je bil dober dvoboj, ampak so ga sodniki prekinili. Spoštujem Takama, ker je uprizoril zelo dobro predstavo,” je po dvoboju dejal Joshua, ki je sicer doma iz Londona. Okrvavljen je bil tudi Joshua, ki je v drugi rundi v medsebojnem prerivanju z glavama dobil močan udarec po nosu.

https://twitter.com/big_man_joshy/status/924400072879738880