Usykov tabor bo molil za zdravje Furyja

SK Fight 16. Feb 202412:14 0 komentarjev
Tyson Fury
Foto: Reuters/Andrew Couldridge

Potem ko je Tyson Fury zaradi poškodbe odpovedal borbo proti Oleksandru Usyku, se v taboru Ukrajinca nadejajo, da naslednjič ne bomo priča podobnim težavam, ter da bo do borbe res prišlo.

Aleksander Krasjuk, menedžer Oleksandra Usyka, ne dvomi, da bo Ukrajinec 18. maja v Savdski Arabiji postal prvi absolutni svetovni prvak težke kategorije po Lennoxu Lewisu.

Britanec in Ukrajinec bi se po prvotnih načrtih morala pomeriti prihajajoči konec tedna, a je Tyson Fury na sparingu s Hrvatom Agronom Smakićijem (medtem je podpisal pogodbo s slovensko MMA organizacijo WFC) staknil ureznino nad desnim očesom, kar pomeni, da bo na veliki spektakel potrebno počakati še dodatne tri mesece.

“Molili bomo za Tysona Furyja in njegovo zdravje. Nadejamo se, da bo 100 odstotno pripravljen za 18. maja in da bo prišlo do borbe. To je naša želja pa tudi želja ljubiteljev boksa. Vsi želimo vedeti, kdo je trenutno najboljši težkaš na svetu. To pa bo postal Oleksandar Usyk,” v zmago svojega varovanca ne dvomi Krasjuk in dodaja, da odpoved oziroma prestavitev borbe ni vplivala na priprave Usyka.

“Oleksandr se počuti odlično. On je bil pripravljen za soboto, toda na žalost je bila borba odpovedana. Vsi poznamo razlog,” je dejal Krasjuk in spomnil, da se je Usyk samo nasmehnil, ko je prvič slišal za poškodbo Furyja in odpoved borbe: “To bo samo še en izziv za Usyka. Toda on je pripravljen na izzive. Torej, nič pomembnega se ni spremenilo. On še naprej trenira. Edina sprememba je datum, vse ostalo pa je enako.”

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!