Pavlin: CFC bo vedno delal v korist Slovencev!

SK Fight 3. Feb 201713:41 > 13:47
CFC

Konec februarja (26. 2.) bodo Tivoli po daljšem času znova zasedli novodobni gladiatorji. Cage Fight Championship prinaša 14 borb po pravilih MMA in eno po pravilih K-1, ki si jih bo ob kletki ogledal tudi Dejan Zavec. Nekaj več o sami organizaciji spektakla nam je zaupal organizator Rudolf Pavlin.

Mešane borilne veščine (MMA) v Sloveniji res niso na tako visokem nivoju, kot onkraj velike luže, a tudi boks je bil pred leti v globoki senci ostalih športov, danes pa je po zaslugi Dejana Zavca dobro poznan tudi širši sferi športnih navdušencev. Tudi MMA je zahvaljujoč nekaterim entuziastom (ker se od MMA-ja v Sloveniji (še) ne da živeti, bi jih drugače težko poimenovali) na dobri poti, da bo v bližnji prihodnosti postal poznan in predvsem priznan tudi med širšo množico.

https://youtube.com/watch?v=WdnDpO7MnpU

Kaj vse lahko ponudi sorazmerno nova veja borilnih veščin, se lahko na lastne oči prepričate 26. 2. v dvorani Tivoli, ko bo na sporedu naslednji spektakel organizacije Cage Fight Championship. Prvi mož Rudolf Pavlin obljublja 15 izenačenih obračunov z močnim slovenskim pridihom, saj bo v vsakem izmed njih nastopil vsaj eden Slovenec. V glavni borbi večera nas čaka poslastica med Urošem Jurišičem in črnogorskim “psihopatom” Vasom Bakočevićem, v kletko bosta stopila tudi Gašper Zavašnik, Redžo Ljutić in ostali naši borci.

Vodenje borilnega spektakla bo prevzel Vid Valič, med gledalci bo v vlogi častnega gosta že omenjeni Dejan Zavec (poskrbel bo tudi za uvodni nagovor) in morda tudi hrvaška MMA zvezdnika Mirko Filipović Cro Cop ter Igor Pokrajac. Ob “ognjemetu” v kletki torej več kot dovolj razlogov za prihod pod Rožnik. Več o samem dogodku pa v zgornjem intervjuju s Pavlinom, ki je nekaj besed namenil tudi mladi boksarki Emi Kozin, na katero smo na Sportklubu že opozorili.