UFC napovedal tri spektakle v tednu dni

SK Fight 25. Apr 202017:40 > 17:45
Getty Images

Potem ko je moral ob izbruhu epidemije koronavirusa v ZDA tik pred zdajci podpisati predajo, se UFC vrača s tremi borilnimi spektakli v sedmi dneh. Prvi bo na sporedu 9. maja na Floridi.

Povezano

Predsednik UFC-ja Dana White je v pogovoru za ESPN napovedal, da se UFC vrača na začetku maja. Za uvod nas čaka UFC 249 z glavno borbo med Tonyjem Fergusonom in Justinom Gaethjeom za “začasni” (interim) naslov v lahki kategoriji. Če bodo novodobni gladiatorji res dobili priložnost stopiti v magični oktagon, sta pred nami tudi dve poslastici v težki kategoriji: Francis Ngannou vs. Jairzinho Rozenstruik in Fabricio Werdum vs. Alexey Oleynik.

Na svoj račun bodo prišli tudi ljubitelji v nižjih kategorijah, saj je napovedana tudi borba med prvakom bantam kategorije Henryjem Cejudom in nekdanjim prvakom Dominicom Cruzom v vlogi izzivalca.

UFC 249 naj bi gostil Jacksonville na Floridi. Omenjena zvezna država je zadnja uvedla prepovedi gibanja, nedavno pa je na Floridi gostovala tudi WrestleMania brez prisotnosti gledalcev.

Na istem mestu bosta 13. in 16. maja sledili še dve UFC prireditvi, toda White, kateremu je guverner Floride Ron DeSantis osebno podpisal dovoljenje za organizacijo, več podrobnosti še ni razkril. Ameriški mediji pišejo, da je velika verjetnost, da se bosta na eni izmed njih v glavni borbi pomerila Alistair Overeem in Walt Harris.