Brutalno: McGregorju milijon na vsakih devet sekund

Conor McGregor. Foto: AP Photo/John Locher

Conor McGregor je neaktiven več kot leto dni, po nekaterih informacijah naj bi se vrnil v drugi polovici leta 2023, a še naprej ostaja na samem vrhu športnih zaslužkarjev.

Borba proti Dustinu Poirierju je bila prekinjena po vsega petih minutah, Conor McGregor ni uspel prekiniti negativnega niza, vseeno pa je imel Irec več kot dovolj razlogov za dobro voljo. Bolj natančno jih je imel 33 milijonov, kolikor je pospravil v žep za nekaj minut predstave.

Izračunano nekoliko drugače je McGregor za vsakih devet sekund v oktagonu dobil milijon dolarjev, za vsako minuto pa 6,6 milijona dolarjev.

McGregor je s tem zasenčil vse preostale stanovske kolege in preostale športnike. Drugi na OLBG lestvici športnikov, ki najhitreje pridejo do svojega denarja, Canelo Alvarez je za 61 minut preživetih v boksarskem ringu v žep pospravil 85 milijonov.

Mehiški superzvezdnik je prejel 1.393.443 dolarjev za vsako minuto, ki jo je preživel v ringu, medtem ko je postal absolutni prvak v supersrednji kategoriji zahvaljujoč zmagama proti Billyju Joeu Saundersu in Calebu Plantu.

Tyson Fury je na tretjem mestu z nekaj več kot milijon dolarjev na minuto borbe. The Gyspy King je z zmagama proti Deontayju Wilderju in Dillianu Whytu v žep pospravil 60 milijonov.

Jake Paul je za dve zaporedni zmagi proti nekdanjemu UFC prvaku Tyronu Woodleyju dobil 30 milijonov dolarjev. Američan je za vsako minuto dobil 681 tisoč dolarjev oziroma milijon za vsakih 88 sekund.