Cro Copov ljubljenec maha v slovo: Zdaj bo cvetličar

SK Fight 4. Mar 202416:48 0 komentarjev
Foto: Mirko Filipović/Instagram

Hrvaško-japonski borec Satoši Iši pol leta po tem, ko je v kletki dogodka PFL po soglasni sodniški odločitvi klonil proti Danilu Marquesu, končuje svojo borilno kariero. Odločil se je, da se vrne v rodno domovino in se začne ukvarjati z rožicami.

“Upokojil se bom. Želim živeti v Fukuoki in delati s krašnjim delovnim časom v cvetličani. Naučil se bom imena rož in kako jih gojiti,” je Satoši pojasnil za Tokyo Sports.

Dodal je, da športu ne maha povsem v slovo, judu želi vrniti, kar je dal njemu. “Vse skupaj me je oblikovalo kot osebo. Želim mu vrniti, četudi to pomeni, da v judu poučujem otroke,” je dejal na hrvaškem priljubljeni Japonec, ki ga je pod svoje okrilje vzel sloviti hrvaški borec Mirko Filipović – Cro Cop.

Satoši Iši
V Pekingu se je vselil zlatega olimpijskega odličja. Foto: AP Photo/Charles Dharapak

Najprej se je Japonec s hrvaško legenda dvakrat pomeril, oba dvoboja je izgubil, pozneje pa je z njim začel trenirati. Zaljubil se v Zagreb, se tja tudi preselil, kasneje pa je vzel tudi hrvaško državljanstvo.

Dobitnik zlatega odličja v judu iz Pekinga 2008 se je v svoji 14-letni karieri preizkusil tudi v MMA, kjer je imel 39 borb. Zbral je 25 zmag, 13 porazov in en remi.

Mirko Filipović ga je hitro naučil tudi nekaj hrvaških besed in kletvic:

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!