Dan, ko je Princeska postala kraljica (VIDEO)

SK Fight 24. Nov 202313:29 0 komentarjev

Po velikem uspehu Eme Kozin od ponosa kipi tudi njen trener in promotor Rudolf Pavlin. Po 14 letih sodelovanja sta minuli konec tedna skupaj s preostalo ekipo postala smetana svetovnega ženskega boksa.

Ema Kozin se je v soboto na spektakularnem dogodku v Manchestru s Škotinjo Hannah Rankin udarila za šampionska pasova WBO in WBC v supervelterski kategoriji.

Čeprav je angleška javnost na začetku ni resno jemala, je 24-letna slovenska boksarka vsem zaprla usta in svetu pokazala, da spada v sam svetovni vrh. V borbi z izkušeno Škotinjo je bila boljša in se po deljeni sodniški odločitvi razveselila največjega uspeha v zgodovini slovenskega boksa.

“Tako ponosen še nisem bil”

“Po 14 letih zaupanja in vere v uspešno zgodbo… Tako ponosen še nisem bil. Uspehov je bilo roko na srce že v preteklosti veliko, zbirka Eminih pasov je praktično vsak dan večja, a pasova, ki smo ju osvojili pretekli konec tedna… Vsi vemo, kam v boksu spadata pasova WBC in WBO in že to, da smo lahko del te družine, nas lahko navdaja z neizmernim ponosom. Sploh nas, ki živimo s tem od jutra do večera. Velik poklon Emi, ki zame ni več Princeska, postala je kraljica,” so bile uvodne besede Rudolfa Pavlina, dolgoletnega Eminega trenerja, v zadnjem obdobju pa opravlja tudi delo promotorja.

Foto: Aleš Fevžer

“Zadevo treba najprej prespati”

Pavlin bo imel v prihodnje glavno besedo o tem, kako naprej. Z ekipo so prišli tako daleč, da lahko tudi sami povedo, kaj jim ustreza in kaj ne. O grožnjah, o katerih je govorila tudi Kozin, pa si ne beli glave. “To so bolj provokacije kot ponudbe. Da, govori se Harper Hermans, v igri je tudi povratni dvoboj z Rankin. Zadevo je treba najprej prespati, morajo pa vedeti, da imam trenutno vse v rokah jaz. Oni lahko pošljejo le ponudbe, nato pa se bomo odločili, kaj je najboljše za nas, za Emo. Lahko povem, da se bo dogovarjanje začelo šele po novem letu, naslednjo borbo pa pričakujem aprila ali maja,” je povedal Pavlin.

Sprejem za Emo Kozin:

Toliko dopusta ji še ni dal

Boksarka iz Šmartnega, ki bo 2. decembra dopolnila šele 25 let, veliko počitka tako ne bo imela, Pavlin ji je dal le en teden dopusta.

“To je največ do zdaj. Morate vedeti, da je ona profesionalna športnica. Vsak pas je težko ubraniti, kaj šele v takih odmevnih verzijah. Emo zdaj čakajo same levinje, ki komaj čakajo, da jo raztrgajo, a že zdaj lahko povem, da je ne bodo. Poskrbeli bomo, da bomo na vrhu ostali dolgo časa,” je prepričan Emin promotor.

Vse bilo pripravljeno za otoško slavje, a…

Malce je okrcal tudi angleške organizatorje v Manchestru. Ne zaradi same organizacije, pač pa zaradi slabšalnega odnosa do slovenske športnice. Zaplet z rokavicami, Eme niso niti načrtovali dati na novinarsko konferenco pred borbo, v ringu je bil ozvočen le kot Škotinje, … “Vse je bilo pripravljeno, da se bo zmaga veselila Rankin, na koncu pa smo jo premagali z njenimi rezervnimi rokavicami. Po drugi strani so bili tam ljudje iz WBO in WBC, ki so nam dali občutek, da nas spoštujejo. Nemudoma so me podprli pri pritožbi na rokavice. Tudi sodniki so opravili delo, tako kot je treba, tako se ne moremo veliko pritoževati. Izplen pa je bil tudi tak, ki smo si ga lahko le želeli,” je dogajanje v Manchestru opisal Pavlin.

Foto: Aleš Fevžer

“Eden največjih uspeh slovenskega športa”

Kako se bo odločil, kam se trenutno nagiba, ni želel povedati, a časa za razmislek bo še kar nekaj.

“Ne bom ničesar napovedoval. Najprej se mora Ema spočiti. Pogledati bomo morali, koliko škode je vse skupaj pustilo pri Emi. Mi ne gradimo kariero le za pet mesecev naprej, sam vedno gledam na dolgi rok. Za nas je trenutno vse zanimivo, seveda bi bilo idealno, da se pomeri s Terri Harper in jo premaga. A kot sem rekel, to je sfera, ki te ne izmuči le fizično, treba je zdržati tudi psihološko. Obstaja lestvica desetih najboljših v tej kategoriji, vse te so v igri, odločili pa se bomo po novem letu. Nikamor se ne mudi, zdaj je čas, da se malce poveselimo. Gre resnično za največji uspeh slovenskega boksa in enega največjih uspehov slovenskega športa nasploh,” je še dodal Pavlin.

Celoten dvoboj: Ema Kozin vs. Hannah Rankin:

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!