Diazovo slovo v slogu in omembo McGregorja

SK Fight 12. Sep 202211:37 0 komentarjev
Nate Diaz
Foto: Guliver Image/

Nate Diaz je kariero v UFC-ju sklenil s predčasno zmago proti Tonyju Fergusonu v četrti rundi. Legendarni Američan ob slovesu od oktagona ni pozabil omeniti Conorja McGregorja.

Po prvotnih načrtih bi moral biti zadnji nasprotnik Natea Diaza v UFC-ju Khamzat Chimaev, a je po težavah slednjega na tehtanju prišlo do spremembe v zadnjem trenutku.

Švedski borec s koreninami v Čečeniji je v co-main eventu večera v prvi rundi premagal Kevina Hollanda, medtem ko je Diaz s prekinitvijo v četrti rundi odpravil Tonyja Fergusona.

“Na pripravah sem se popolnoma osredotočil na rokoborbo. Praktično nisem boksal, na koncu pa sem tako prišel do zmage,” je dejal Diaz in razkril, zakaj je pristal na zamenjavo nasprotnika “pet pred dvanajsto”: “Tukaj sem, da opravim delo. Po pogodbi sem moral opraviti še eno borbo. Dejal sem, da sem pripravljen na vse, a sem srečen, ker sem na koncu dobil sijajnega človeka in pravega predstavnika borilnega športa. V zadovoljstvo mi je, ker sem se boril proti Tonyju.”

Vrnil se bom

Diaz, ki se ni pozabil zahvaliti UFC-ju za dolgoletno sodelovanje, je potrdil odhod iz največje svetovne MMA organizacije, vendar obljubil, da se bo vrnil.

“Odhajam iz UFC-ja in želim borcem pokazati, kako se to dela v nekem drugem športu, kot recimo Conorju McGregorju, ki mu to ni uspelo. Nihče od drugih borcev tega ne zna. Začel se bom ukvarjati z drugim poslom in dokazal, da sem najboljši. Nato pa se bom vrnil v UFC in osvojil naslov, največjo lovoriko na svetu,” je dodal Diaz.

Američan je kariero v MMA-ju začel leta 2004 z zmago proti Alejandru Garcii, UFC-ju pa se je pridružil leta 2007 po zmagi na petem šovu The Ultimate Fighter.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!