Tudi Preložnik med zmagovalci v kraljestvu gladiatorjev

SK Fight 6. Sep 202211:20 0 komentarjev
Nejc Preložnik
Nejc Preložnik (levo). Foto: Fight Nation Championship/Facebook

Med zmagovalci borilnega spektakla FNC 7 v puljski Areni je bil tudi Slovenec Nejc Preložnik. Član TNT Gyma je bil po sodniški odločitvi boljši od Denisa Jurakića.

Nabito polna Arena je lahko videla devet obračunov novodobnih gladiatorjev po pravilih MMA.

Del spektakla v rimskem amfiteatru je bil tudi Slovenec Nejc Preložnik. Član TNT Gyma je kljub nekaterim manjšim zdravstvenim težavam v dneh pred borbo v kletki pokazal odlično predstavo proti mlademu Denisu Jurakiću. Tako Preložnik kot Jurakić se nikoli nista znašla v resnejših težavah, a je kljub temu za odtenek več pokazal slovenski gladiator, ki je do četrte zmage v karieri prišel po deljeni sodniški odločitvi.

Vitasović ostaja prvak težke kategorije

Na veliko veselje večine prisotnih je Ivan Vitasović v glavni borbi večera še pred koncem prve runde zaradi poškodbe Geronima Dos Santosa ubranil naslov najboljšega v težki kategoriji. Tudi co-main event večera se je razšel po željah gledalcev, potem ko je Daniel Bažant, prav tako, v prvi rundi opravil z Iurijem Alcantaro in postal prvi FNC prvak v pereseni kategoriji. “Bagi” je proti nekdanjemu članu UFC-ja do največje zmage v karieri prišel z izjemnim nokavtom (udarec s komolcem iz obrata). Puljske ljubitelje MMA-ja je razočaral zgolj Andi Vrtačić, ki je v dvoboju za naslov prvaka srednje kategorije izgubil proti Zagrebčanu Đaniju Barbirju.

Naj še omenimo poraz legende balkanskega MMA-ja Ivice Truščeka. Izkušeni Hrvat je obračun proti Savu Laziću začel silovito, kar je nasprotnik znal izkoristiti. Trušček se je v težavah znašel že po nekaj sekundah, ko ga je Lazić sprva “presekal” z natančno desnico, nato pa delo po vsega 20 sekundah končal z močnimi udarci na parterju.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!