Ekspresno slovo Slovenke: Nikoli poraz, samo lekcija

SK Fight 13. Maj 202213:41 0 komentarjev
Tanja Ovsenik
Tanja Ovsenik (levo) je dve od svojih treh profesionalnih zmag dosegla v Kanadi, kjer je živela in trenirala. (Foto: Guliver Image/xAnatoliyxCherkasovx)

Svetovno prvenstvo za ženske v amaterskem boksu v Istanbulu se za edino slovensko predstavnico Tanjo Ovsenik ni izšlo po načrtih.

Tanja Ovsenik je nastope v Turčiji končala že v prvem krogu, v katerem je morala v velterski kategoriji (do 66 kilogramov) priznati premoč Poljakinji Aneti Rygielski.

Zmaga nekdanje evropske podprvakinje in bronaste na evropskih igrah v Bakuju niti za trenutek ni bila vprašljiva. Rygelska je članico ljubljanskega kluba Golden Gloves Gym v prvi rundi spravila v knock-down, na koncu pa slavila po soglasni sodniški odločitvi s 5:0 (30:25, 30:24, 30:27, 30:25, 30:26).

“Zelo sem razočarana in nimam izgovorov. Neaktivnost je nekaj mimo česar se ne da. Od sedaj moram biti bolj aktivna. To je bila res izjemna priložnost in ne bi mogla biti bolj hvaležna, da sem nastopila na Svetovnem prvenstvu in ring delila z z najboljšimi olimpijskimi boksarkami. Profesionalni stil mi definitivno bolj ustreza in ne morem opisati občutka, kako dobro je stopiti v ring, kaj šele predstavljati Slovenijo. Želim si le, da bi bil rezultat drugačen. Bila sem nesproščena, kar je normalno, če si toliko časa izven ringa. Nikoli poraz, vedno lekcija. Še ena izkušnja, iz katere bom zrasla. Hvala Slovenija, da sem lahko doživela to, o čemer sem sanjala že dolgo časa,” je svoj nastop v pogovoru za boksarsko zvezo ocenila edina slovenska predstavnica v Turčiji.

Slednja ima v svoji karieri tudi tri profesionalne borbe (vse tri je dobila), vendar je od zadnjega nastopa minilo že več kot tri leta. V Istanbulu bo skupno nastopilo več kot 400 boksark iz 93 držav, ki si bodo razdelile kar 2,6 milijona nagradnega sklada. Zmagovalke kategorij bodo domov odšle bogatejše za 100 tisoč ameriških dolarjev, drugouvrščene bodo prejel pol manj, tretjeuvrščenim pa je obljubljenih 25 tisoč zelencev.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!