Slovenski strelec, ki je spomnil na Zlatka Zahovića, je že pozabil na gol

Erik Janža. FOTO: Profimedia.

Erik Janža, vrsto let v reprezentanci spregledani nogometaš, je priložnost, ki jo je dobil v zadnjem času, dobro izkoristil in dokazal, da je lahko Sloveniji v veliko pomoč. Očitno tudi z zadetki. Kljub golu v Köbenhavnu pa po tekmi proti Danski ni bil vesel. "Gol me ne zanima, osredotočen sem le na ponedeljek," pravi izkušeni, 30-letni Prekmurec.

“Že od začetka smo videli, da so Danci res motivirani. Ne, da mi nismo bili, ampak Danci so res šli od prve minute 110-odstotno na vsako žogo. Morda nismo dobro odgovorili na njihovo trdo igro. Prejeli smo gol, se vrnili, ampak na koncu so nas Danci zasluženo premagali. Nič, moramo iti naprej. Brez živčnosti na ponedeljkovo tekmo. To je naša tekma,” je po tekmi, ki jo je Slovenija izgubila z 1:2, povedal Erik Janža.

“Danci nas nas presenetili. Enostavno smo preslabo odgovorili na njihovo agresivnost. Vsaka druga žoga je bila njihova. Imeli smo veliko težav. Danci so tudi dosti menjali strani, z diagonalami so nam povzročali težave. Ampak o tem zdaj nima smisla razpravljati. To je za nami,” je dodal.

Gol ga ne zanima, misli samo na ponedeljek

Slovenski nogometaši so bili v Köbenhavnu nebogljeni. Praktično edini impulz, ki smo ga začutili, se je zgodil ob golu, ki ga je prav on dosegel v 30. minuti in ekspresno izničil dansko vodstvo z 1:1. Zadel je na velemojstrski način, s prefinjenim, natančno odmerjenim udarcem s prostega strela, in spomnil na najlepše reprezentančno obdobje Zlatka Zahovića.

“Pogovarjali smo se, kdo bo prevzel odgovornost. Javil sem se, da bi to bil jaz. Sem levičar, pozicija je bila prava. Udaril sem in zabil gol, ki pa me trenutno sploh ne zanima. Osredotočen sem le na ponedeljek in na to, da na tej tekmi naredimo, kar moramo,” je z opisovanja mojstrskega petkovega zadetka hitro preskočil na ponedeljek, ko Slovenijo v Stožicah čaka najpomembnejša, zadnja tekma kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2024. Tekma proti Kazahstanu, na katerem Slovenci potrebujejo vsaj točko.

“Že takoj po tekmi z Dansko smo se v garderobi pogovarjali predvsem o tem, da je na to tekmo treba čim prej pozabiti. Da so bili Danci boljši in jim je treba čestitati. Nas pa zanima samo ponedeljek,” je o dogajanju takoj po zadnjem sodnikovem žvižgu na stadionu Parken v Köbenhavnu povedal 30-letni nogometaš Gornika Zabrzeja, ki je po debiju leta 2014 kar devet let čakal na novo priložnost v dresu reprezentance in jo, ko jo je dočakal, izkoristil. V zadnjem času je nepogrešljiv član začetne enajsterice, ki ji na igrišču poveljuje Jan Oblak.

Dvoboj z Yussufom Poulsenom. FOTO: Profimedia.

V ponedeljek pa zares na glavo

Kapetan je bil po bolečem porazu na Danskem miren, pravi Prekmurec. “Ni bil jezen. Rekel je, da moramo gledati samo pozitivno in čim prej pozabiti na ta poraz. Da čim prej spakiramo, se spočijemo in naspimo. Jutri je nov dan. Najprej regeneracija, potem pa nova tekma,” je Janža že usmerjen na naslednji izziv.

“Vzdušje v ekipi je pozitivno, ni nobene negative. Ni razloga, da bi bila. Smo v situaciji, ki smo si je želeli. Vse je odvisno od nas. V ponedeljek bomo dali vse od sebe, dali bomo 120 odstotkov, šli bomo na glavo, da zmagamo in se uvrstimo na evropsko prvenstvo,” napoveduje nekdanji član Domžal in Maribora, ki smo ga novinarji za konec povprašali še o sporočilu, ki ga ima pred tekmo proti Kazahstanu za slovenske navijače.

“Sporočam jim, naj ne skrbijo. Verjamemo vase. Stoodstotno smo prepričani, da bomo proti Kazahstanu videti bolje. Igramo doma, kjer še nismo izgubili. Naj se tako nadaljuje, pa se bo vse končalo tako, kot si vsi želimo,” je prepričan Janža, ki je v petek, čeprav je branilec, v osmem reprezentančnem nastopu prišel do drugega gola.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje