Upokojil se je eden največjih (VIDEO)

Bellator 290: Bader v Emelianenko
Foto: Profimedia

Po 23 letih se je od aktivne kariere poslovil legendarni ruski MMA borec Fedor Emelianenko.

46-letni Zadnji cesar, kot so ga klicali njegovi navijači, se je na zadnji borbi v karieri udaril z ameriškim rivalom Ryanom Baderjem, ki je v glavni borbi večera Bellatorja 290 v Kaliforniji že v rundi z udarci sodnika Herba Deana hitro prisil, da prekine dvoboj.

Fedor se je že od začetka skušal vsiliti v tej borbi in začel pritiskati, vendar se je Bader pametno odmaknil in poiskal prostor za svoj desni kroše, s katerim je ustavil Fedorja že v njunem prvem dvoboju pred več kot štirimi leti.

Močen udarec je Fedorja poslal na tla, Bader pa je hitro našel aktiven položaj in ruskemu borcu zadal težke udarce. Emelianenko je zdržal je skoraj minuto, nekajkrat je zamenjal položaj, a ni se mogel izvleči in sodnik je prekinil borbo.

Žalosten, ker se ni poslovil z zmago

Emelianenko, ki je svoj račun vknjižil 40 zmag in sedem porazov, je po dvoboju rokavice odločil na sredino kletke in še zadnjič pomagal ljubiteljem MMA. “Po eni strani sem seveda žalosten, ker mi ni uspelo priti do tistega, po kar sem prišel. A po drugi strani sem bil vesel, ko sem videl, kako so ljudje navijali zame kot tudi ostale veterane, ki so hodili z mano 20 let. Zelo sem vesel, ko vidim te borce, ki me podpirajo. Hvala vsem,” je dejal Fedor na novinarski konferenci po dvoboju.

Komentari

Vaš komentar