Legendarni Fedor pred zadnjo borbo v karieri

SK Fight 3. Feb 202310:18 0 komentarjev
Fedor
Prizor, ki ga nismo vajeni - nasmejani Fedor Emelianenko. Foto: xMattxDaviesx

Legendarni Fedor Emelianenko bo prihajajoči konec tedna po več kot dveh desetletjih sklenil športno pot. Rus velja za enega od najboljših MMA borcev vseh časov.

Fedor Emelianenko se bo na borilnem spektaklu Bellator 290 v Inglewoodu poskušal maščevati Ryanu Baderju in kariero skleniti kot prvak težke kategorije.

A tudi če se bo borba ne bo razpletla po njegovih željah, Fedor zagotavlja, da je to nedvomno njegova zadnja borba v karieri.

“To je moja zadnja borba v profesionalnem MMA-ju,” je dejal Fedor in dodal: “Ne glede na to, kaj se bo zgodilo.” Emelianenko (40-6, 1 NC) je leta 2019 proti Baderju (30-7, 1 NC) izgubil z nokavtom po vsega 35 sekundah, kasneje pa premagal Quintona Jacksona in Timothyja Johnsona.

Družina čaka, da končam

“Želel sem, da bo moja zadnja borba proti prvaku. Zmagal sem v zadnjih dveh dvobojih in sedaj je čas, da se vse skupaj konča. Od Bellatorja sem zahteval, da bo to borba za naslov. Bader je zelo discipliniran borec. Zelo mi je všeč in dober človek je,” je dejala 46-letna legenda MMA-ja in se dopolnila: “Mama čaka, da končam, to pa želi tudi cela družina. Več časa želim preživeti s svojimi puncami. Lahko živim brez borb. Rad se borim, toda prišel je čas, da končam.”

Fedor je na vrhuncu kariere veljal za najboljšega P4P MMA borca na svetu, a se nikoli ni preizkusil v UFC-ju.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!