Nič od aprilskega boksarskega spektakla

SK Fight 22. Mar 202312:56
Tyson Fury
Foto: Reuters/Andrew Couldridge

Zvezdniškega boksarskega dvoboja med Britancem Tysonom Furyjem in Oleksandrom Usikom, ki je bil načrtovan za 29. april, ne bo, poroča Sky Sports. To je za omenjeno britansko medijsko hišo potrdil Usikov promotor Aleksander Krasjuk, potem ko se tabora obeh boksarjev nista dogovorila o pogojih za težko pričakovani dvoboj.

Usik mora po propadlem dogovoru s Furyjem začeti pogajanja z obveznim izzivalcem verzije WBA, Britancem Danielom Duboisom. Ta se je sicer ob zadnji zmagi proti Južnoafričanu Kevinu Lareni poškodoval, zato ni jasno, kdaj bo pripravljen za obračun z Usikom, dodaja Sky Sports.

Šestintridesetletni Ukrajinec ima v lasti pasove po verzijah IBF, WBA in WBO, medtem ko je lastnik pasa po WBC prav Fury.

Sky Sports dodaja, da sta se Fury in Usik strinjala glede razdelitve finančnega kolača v razmerju 70-30 v korist Britanca, pri čemer je Ukrajinec zahteval, da njegov tekmec določen del nameni žrtvam vojne v njegovi domovini.

Do razhajanj pa je prišlo pri drugih pogojih, je za britanski medij potrdil Krasjuk. Boksarja bi se morala za dvoboj dokončno dogovoriti do 1. aprila. Tabor 34-letnega Britanca se doslej še ni odzval na odpoved dvoboja.

Usik je svoje tri pasove nazadnje uspešno ubranil v obračunu proti Britancu Anthonyju Joshui septembra 2021, medtem ko je Fury nazadnje decembra lani premagal rojaka Derecka Chisoro in ubranil pas po verziji WBC.